Beqarët janë më kreativë dhe performojnë më mirë në punë

Prishtinë | 15 Sht 2021 | 00:05 | Nga Ekonomia Online

Të jesh beqar, ka avantazhe, edhe në karrierë. Se paku kështu mendojnë disa kërkues ne Universitetin zviceran te Bazel-it, te cilët kane vërtetuar se beqarët kane disa arsye për te mos u ndjerë keq.

Me këtë mendim bashkohen edhe kërkues të “Max Planck Institute for Human Development”. Sipas tyre, beqarët peshojnë së paku 2 kilogramë me pak se bashkëmoshatarët e tyre të martuar, edhe pse këta të fundit përgjithësisht hane me shëndetshëm.

Kjo e dhënë është konstatuar edhe ne një tjetër botim në revistën “Social Science & Medicine”, që bën fjalë posaçërisht për meshkujt, dhe e lidh këtë pasojë me faktin e të qenit prind.

Veç kësaj, te qenurit beqar çon ne performancë me të mirë në karrierë.

Kështu, një studim i Universitetit të Californias “Santa Barbara”, tregon se beqaret përgjithësisht janë më shumë të pavarur, më të vendosur dhe shfaqin më pak emocione negative.

Disa studime kanë treguar se kur vetmia nuk shoqërohet me emocione negative, çon në më shumë produktivitet, më shume efektivitet dhe krijimtari gjithashtu më të mirë.

Beqarët kanë gjithashtu edhe një rrjet më të gjerë shoqëror dhe më shumë miqësi intime.

Ndërkohë qe një tjetër studim botuar në revistën “Journal of Marriage and Family”, vërteton se te qenurit “single” ndihmon në ruajtjen e një forme më të mirë fizike, në krahasim me të martuarit.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme