Të jesh autoritar apo komunikativ?

Prishtinë | 20 Sht 2022 | 09:05 | Nga Ekonomia Online

Në ekonominë e vështirë të ditëve të sotme, a duhet që liderët të jenë autoritarë, analitikë dhe të organizuar, apo duhet të jenë empatikë, karizmatikë dhe të komunikueshëm?

Përgjigja është e thjeshtë: atyre u duhen të dyja llojet e cilësive. Në vend që të kategorizoni veten si një lloj i caktuar lideri, eksploroni cilësitë që kërkon ambienti i sotëm kompleks i biznesit, i cili pëson ndryshime të shpejta.

Liderët duhet që të transmetojnë mesazhe të forta të mbështetura nga prova, por ata gjithashtu duhet që të jenë të ndjeshëm ndaj mënyrës sesi këto mesazhe merren nga dëgjuesi.

Më tepër tipare të një lidershipi nuk janë të detyrueshme apo me zgjedhje, por janë anë bashkëplotësuese të një menaxhimi efektiv.

Të ngjashme