Kur keni një mik në zyrë, puna bëhet më e lumtur dhe produktive

Prishtinë | 13 Sht 2020 | 21:25 | Nga Ekonomia Online

Shumica e njerëzve kalojnë më shumë kohë në punë sesa në shtëpi, kështu që është e natyrshme që ata janë të prirur të krijojnë lidhje me kolegët e tyre. Përtej një marrëdhënieje profesionale, është e rëndësishme të kesh dikë që feston arritjet e punës tënde dhe në të njëjtën kohë, të dëgjon kur të duhet të flasësh për çështjet e tua personale. Përndryshe, vendi i punës do të bëhej një mjedis i vetmuar dhe izolues.

Sipas një studimi të kryer nga Gallup, një kompani globale e specializuar në burimet njerëzore, të kesh të paktën një mik në punën tënde të ndihmon të performosh më mirë dhe të lejon të jesh më inovativ, gjë që mund të çojë në të ardhura më të larta.

Ne dëshirojmë të ndajmë me ju këtë hetim që përcaktoi vlerën e të pasurit një mik në zyrë.

Krijon më shumë mundësi për t’i përfunduar gjërat

Sipas këtij studimi, të kesh një mik në punë mund të të inkurajojë të shkosh në punë pasi është vendi ku mund të kalosh kohë me atë person që të pëlqen dhe, për këtë arsye, të jesh i lumtur.

Për shkak të kësaj, ka 7 herë më shumë gjasa që ju do të dëshironi të përfshiheni më shumë në projektet e kompanisë, qoftë duke shkëmbyer ide ose duke rritur punën tuaj.

Ekziston gjithashtu rreth 20% më pak shans që të lini pozicionin tuaj ose vazhdimisht të kërkoni mundësi të tjera. Studimi tregon gjithashtu se 50% e punonjësve që punojnë së bashku me një mik ndërtojnë një lidhje speciale me kompaninë në krahasim me 10% të atyre që mbajnë vetëm marrëdhënie profesionale.

Dy të tretat e grave besojnë se të kesh një mik në zyrë është thelbësore për të punuar mirë

Paga, mundësitë për rritje profesionale brenda kompanisë dhe përfitimet siç është sigurimi mjekësor janë disa nga faktorët kryesorë që njerëzit i konsiderojnë kur kërkojnë punë.

Sidoqoftë, sipas hulumtimit, dy të tretat e grave pranojnë se aspekti social është gjithashtu një “arsye e rëndësishme” për të zënë një vend pune. Kultura brenda një kompanie është thelbësore në mënyrë që personi të mund të shijojë një jetë më të shëndetshme.

Miqtë zhvillojnë një dinamikë që shkakton risi, duke bërë që bizneset të rriten

Mbajtja e një miqësie në vendin e punës mund të çojë deri në 12% më shumë fitime pasi punonjësit ndjejnë një lidhje më të madhe me anëtarët e ekipit të tyre. Kjo do të thotë që ata janë më të gatshëm të marrin rreziqe që mund të çojnë në risi.

Për më tepër, për shkak të besimit që ata kanë ndaj njëri-tjetrit, mbikëqyrësit kanë tendencë të vlerësojnë performancën e tyre, atë të ekipit dhe kompanisë në përgjithësi si pozitive, gjë që mund të rezultojë në një rritje të pagave, një promovim ose shpërblim për arritjet e tyre.

Për më tepër, do të keni më pak të ngjarë të përjetoni ndjenja negative, siç janë shqetësimi, stresi dhe lodhja pas një dite në punë.

Ka një shans 36% më të vogël të aksidenteve në punë

Si për burrat ashtu edhe për gratë, të kesh një mik më të mirë në zyrë çon në performanca më të mira. Sipas hetimit, 6 nga 10 ndërmarrjet, punonjësit e të cilave kanë marrëdhënie personale dhe profesionale bëhen pjesë e 36% më pak incidentesh sigurie.

Kjo ndodh sepse punëtorët e tyre kanë një lidhje më të fortë me bashkëmoshatarët e tyre dhe janë të detyruar të ndërmarrin veprime pozitive që i sjellin përfitime kompanisë.

A mendoni se është e përshtatshme të keni një mik në punë? Apo besoni se marrëdhëniet duhet të jenë rreptësisht profesionale? Ndani mendimet tuaja me ne dhe na tregoni nëse keni një lidhje të veçantë me një koleg.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme