Mos u largoni nga intervista e punës pa bërë këto 3 pyetje

Prishtinë | 04 Tet 2022 | 00:52 | Nga Ekonomia Online

Punëdhënësit gjithmonë ju pyesin nëse keni ndonjë pyetje në fund të një interviste.

Para se të thoni “jo” dhe të largoheni, mbani mend se pyetjet tuaja jo vetëm që mund të rrisin shanset tuaja për tu marrë në punë, por gjithashtu japin një ide më të mirë se çfarë të prisni prej saj.

Ja 3 pyetje thelbësore që duhet të bëni në çdo intervistë pune.

Pyesni për kulturën e kompanisë – Kultura e kompanisë është atmosfera emocionale që bashkon të gjithë punonjësit e saj. Ajo përfshin rregulla të sjelljes dhe komunikimit, aktivitete, motivim, vlera dhe shumë më tepër. Duke pyetur për kulturën e korporatës, ju mund të mësoni më shumë rreth mjedisit të punës dhe të kuptoni se si do të ndiheni brenda tij.

Është thelbësore të mësosh rreth përgjegjësive të tua të përditshme – Duke bërë këtë pyetje, ju mund të merrni një imazh të plotë se si do të duket dita juaj e punës dhe me cilat pengesa do t’ju duhet të përballeni. Për më tepër, ajo do t’i tregojë punëdhënësit tuaj të mundshëm se jeni të etur për të marrë pjesë në jetën e korporatave.

Cili do të jetë hapi tjetër i intervistës suaj? – Pas një interviste, normalisht ka një periudhë pritjeje pak stresuese. Për të shmangur këtë lloj stresi, sigurohuni që të pyesni punëdhënësin tuaj të mundshëm për hapin tjetër të intervistës. Nëse ata premtojnë të ju telefonojnë, pyesni për datën dhe kohën e përafërt të telefonatës. Nëse duhet të kaloni një raund tjetër, mësoni të gjitha hollësitë e tij në mënyrë që të përgatiteni. Mos kini frikë të kërkoni më shumë informacion, pasi kjo do t’ju ndihmojë të shmangni lëshimet dhe të ndjeheni më të sigurt.

Të ngjashme