Pse startup-et nuk mund ta injorojnë më SEO-n?

Prishtinë | 18 Nën 2022 | 00:15 | Nga Ekonomia Online

Ndërtimi i një faqe në internet është themeli i strategjisë së marketingut të startup-it tuaj. Sidoqoftë, vetëm kjo nuk mjafton. Ajo që ndërtoni mbi atë themel ka vërtet rëndësi. Optimizimi i motorëve të kërkimit (SEO) është një nga kanalet më të dobishme, por shumë konkurruese të marketingut digjital. Për shkak të konkurrencës së tij, shumë startup-e që e injorojnë plotësisht atë, po bëjnë një gabim të madh. Më poshtë ju sjellim disa arsye pse startup-et duhet të përfshijnë SEO në strategjinë e tyre të marketingut.

SEO efektiv fillon në fazën e planifikimit të strategjisë fillestare të marketingut 

Pasja e një plani të fortë të marketingut i jep startup-ve një drejtim të qartë dhe është thelbësore për rritjen e kompanisë. Disa nga aspektet më të rëndësishme të çdo plani të marketingut janë vendosja e qëllimeve dhe objektivave, identifikimi i tregjeve tuaja të synuara, buxhetimi, analiza e konkurrencës dhe përcaktimi i përparësive duke u përqëndruar në pikat e forta. Prandaj, një plan marketingu duhet të jetë në përputhje strategjike me krijimin e një strategjie SEO specifike për qëllimet dhe synimet e startup-it tuaj.

SEO synon të përmirësojë renditjen e faqes suaj në motorët e kërkimit si Google për të rritur trafikun organik. Strategjia SEO shërben si kornizë për strukturimin e faqes suaj të internetit dhe gjenerimin e përmbajtjes që përkthen qëllimet dhe objektivat e startup-it tuaj. Edhe emri i domain-it që ju zgjidhni është i lidhur me SEO. Kjo është një arsye më shumë për ta përfshirë atë në fazën e planifikimit të marketingut para krijimit të website tuaj.

Strukturimi i faqes: bëjeni një herë dhe bëjeni siç duhet

Koha është thelbësore për startup-et dhe ndjenja e urgjencës është një tipar i lavdërueshëm, por kjo nuk duhet të jetë shkaku për t’u nxituar. Motorët e kërkimit janë shumë të përqëndruar te përdoruesi. Pikërisht këtë duhet të keni parasysh kur bëni strategjinë për SEO. Duhet të mendoni si përdorues, pyetjet që mund të bëjnë ata, çfarë dhe si mund të kërkojnë, në mënyrë që të rendisni website tuaj në fillim të motorëve të kërkimit.

SEO teknike është një pjesë e madhe e strukturimit të faqes në internet dhe një pjesë thelbësore e enigmës. Optimizimi i tij ndihmon që faqja juaj të kapet nga robotët e motorëve të kërkimit. Dhe secili nga aspektet e tij të optimizuara tregon vlerën e faqes suaj të internetit për algoritmet e rangut të motorëve të kërkimit, gjë që në këmbim rrit shanset për të ngritur renditjen e faqes suaj. Elementet teknike të SEO për të cilat duhet të dini dhe keni si pjesë të faqes tuaj janë shpejtësia e ngarkimit të faqes në internet, siguria, përshtatja për telefonin, të jetë e thjeshtë në përdorim, pa përmbajtje të kopjuar, hartë XML, pa linqe që nuk të çojnë askund, përdorim jo i duhur i skedarëve robot.txt dhe të dhëna të strukturuara.

SEO nuk është një entitet më vete

Përmirësimi i dukshmërisë organike për faqen tuaj të internetit duket një objektiv i thjeshtë i SEO. Por faktorët e ndryshëm të nevojshëm për të arritur atë objektiv janë shumë më të gjerë, dhe zbatimi i tyre mund të ketë një ndikim pozitiv në aspekte të ndryshme të startup tuaj. Siç u përmend më lart, SEO teknike ka të gjitha elementet që rrisin përvojën e përdoruesit në website tuaj.

Ndërtimi i lidhjeve dhe përmendjet në internet janë një pjesë thelbësore e strategjisë SEO dhe një faktor renditje. Strategët e SEO ndërtojnë lidhje dhe përmendin përdorimin e PR, marketingut të përmbajtjes, citimeve lokale, direktorive, marketingut të influencërve dhe më shumë. Këto strategji mund të rrisin ekspozimin e startup-it tuaj që rezulton në angazhim dhe fiton backlinks të startup-it nga website të ndryshme autoritare të rëndësishme për startup-in tuaj. Backlinks dhe përmendjet shfaqin një votë besimi në produktet tuaja si për audiencën e synuar ashtu edhe për algoritmet e renditjes së motorëve të kërkimit.

Kërkimi i fjalëve kyçe është kërkimi i tregut

Ju mund të mësoni shumë në lidhje me klientët tuaj të mundshëm duke bërë kërkime për fjalët kyçe. Për shembull, ju mund të mësoni se cilat pyetje bëjnë ata në lidhje me produktet dhe shërbimet tuaja, dhe cili prej produkteve dhe shërbimeve tuaja ka më shumë dhe më pak kërkime në muaj. Këto janë njohuri shumë të fuqishme, veçanërisht për startup-et. Kjo ju ndihmon të zbuloni tema të reja që kanë rëndësi për klientët tuaj të mundshëm dhe zbulon informacione të vlefshme në lidhje me produktet dhe shërbimet tuaja.

Kërkimi i fjalëve kyçe është thelbi i strategjisë SEO. Duke mësuar fjalë kyçe dhe fraza të njohura të përdorura nga klientët tuaj të mundshëm për të kërkuar produkte dhe shërbime në lidhje me startup-in tuaj, ju mund t’i përfshini ato në përmbajtjen tuaj për të marrë fjalë kyçe përkatëse dhe për të nxitur trafik të lartë në faqen tuaj të internetit.

Mund të synoni gjithashtu fjalë kyçe me vëllime të ulëta kërkimi që janë më pak konkurruese për të përmirësuar renditjen e faqeve tuaja shpejt krahasuar me fjalët kyçe shumë të kërkuara që janë të vështira për t’u renditur në motorët e kërkimit. E gjithë kjo është një pjesë thelbësore e strategjisë tuaj SEO.

Ndërtimi i ndërgjegjësimit, besimit dhe besueshmërisë së markës

Arritja e renditjeve më të mira në motorët e kërkimit për fjalë kyçe që lidhen me produktet dhe shërbimet tuaja është e barabartë me arritjen e kulmit të ndërgjegjësimit, besimit dhe besueshmërisë së markës. Kjo nuk është e mundur kur sapo keni filluar. Por strategjitë e SEO-së që vendosni shkojnë krah për krah me ndërtimin e ndërgjegjësimit, besimit dhe besueshmërisë së markës. Këta tre faktorë janë kritikë si për motorët e kërkimit ashtu edhe për klientët tuaj të mundshëm. (Entrepreneur)

Të ngjashme