Beckham bën thirrje përmes një videoje për UNICEF-in që njerëzit t’i marrin vaksina anti-Covid

Prishtinë | 23 Pri 2021 | 14:55 | Nga Ekonomia Online

Ambasadori i Vullnetit të Mirë i UNICEF-it dhe themeluesi i Fondit 7 për UNICEF, David Beckham, është përpara një iniciative globale për të frymëzuar besimin tek vaksinat dhe për të inkurajuar prindërit në të gjithë botën të vaksinojnë fëmijët e tyre kundër sëmundjeve vdekjeprurëse.

Në një video të fuqishme të lëshuar përpara Javës Botërore të Imunizimit, Beckham flet për humbjen e aktiviteteve të përditshme për shkak të COVID-19, të tilla si përqafimet me familjen, kalimin e kohës me miqtë dhe të qenit me njerëzit që duam dhe inkurajon prindërit të vaksinohen vetë në mënyrë që ata të jenë të sigurt. Ai gjithashtu nxit familjet që të sigurojnë që fëmijët e tyre po marrin vaksina rutinë për t’i mbrojtur ata kundër sëmundjeve të tilla si difteria, fruthi dhe poliomieliti, shkruan UNICEF.

“Në vitin e fundit, COVID-19 na ka treguar se sa marrim për të mirëqenë, por gjithashtu na ka kujtuar për fuqinë e vaksinave”, tha Beckham. “Vaksinat funksionojnë, duke shpëtuar miliona jetë çdo vit. Unë kam mësuar përmes punës sime me UNICEF-in se sa të rëndësishme janë ato për shëndetin e të dashurve tanë. Megjithatë shumë fëmijë në të gjithë botën nuk marrin vaksinat rutinore për të cilat janë të nevojshme të jenë të sigurt nga sëmundjet vdekjeprurëse. Kjo është arsyeja pse këtë Javë Botërore të Imunizimit, unë jam kaq krenar që po bashkohem me UNICEF-in dhe partnerët për të inkurajuar prindërit të vaksinojnë veten dhe fëmijët e tyre”.

Krahas Beckham, Ambasadorët dhe mbështetësit e UNICEF-it: Orlando Bloom, Sofia Carson, Olivia Colman, Angelique Kidjo, Jeremy Lin, Alyssa Milano, Jessie Ware dhe të tjerët do të marrin pjesë në një seri bisedash në internet për vaksinat, përfshirë punonjësit e kujdesit shëndetësor, mësuesit dhe vaksinat, ekspertë nga e gjithë bota. Punëtorët e vijës së frontit nga Benini, Indonezia, Jordania dhe Peru do të ndajnë njohuritë e tyre dhe përvojën e dorës së parë për rëndësinë e vaksinimit të fëmijëve kundër sëmundjeve vdekjeprurëse.

Për të ndihmuar në përhapjen e fjalës në internet për efektivitetin e vaksinave, duke filluar nga sot, UNICEF do të bashkohet me partnerë dhe financues globalë për të mbledhur prindërit, punëtorët shëndetësorë dhe publikun për t’u bërë avokatë në internet për vaksinat. Për çdo pëlqim, shpërndani ose komentoni në postimet që përmendin një llogari të rrjeteve sociale të UNICEF-it dhe duke përdorur hashtagun #VaccinesWork nga tani deri në fund të prillit, fushata “Shot @ Life” e Fondacionit të Kombeve të Bashkuara dhe Fondacioni “Bill & Melinda Gates” do të dhurojnë një fond deri në një total prej pesë milionë dollarësh amerikanë – për të siguruar që të gjithë fëmijët të marrin vaksinat që u kursen jetën.

“Pas një viti bllokimesh, klasave bosh, vaksinave të humbura, festave virtuale të ditëlindjes dhe darkave familjare të anuluara, njerëzit në të gjithë botën tani po marrin një vaksinë COVID-19 ose mezi presin momentin kur do ta bëjnë. Dhe është një kujtesë e rëndësishme e rolit kritik që luajnë vaksinat e tjera duke na lejuar të jetojmë jetën tonë të përditshme”, tha Drejtori Ekzekutiv i UNICEF-it Henrietta Fore. “Ndërsa sot të gjithë e dimë se vaksinat COVID-19 janë shpresa më e mirë për të rifilluar jetën tonë normale, ajo që mbetet ‘normale’ për shumë fëmijë në të gjithë botën është mosarritja në vaksina për ndonjë sëmundje të parandalueshme. Ky nuk është një ‘normal’ tek i cili duhet të kthehemi”.

Çdo vit, 14 milionë foshnje dhe fëmijë në të gjithë botën nuk marrin asnjë vaksinë kundër sëmundjeve të parandalueshme, me shumë që jetojnë në vende të largëta rurale, zona konfliktuoze ose lagje të varfra dhe pa qasje në shërbime të tjera thelbësore shëndetësore. Në vitin e fundit, pandemia COVID-19 e ka bërë këtë situatë edhe më të tmerrshme, pasi bllokimet dhe ndërprerjet e furnizimit të lidhura me pandeminë kërcënojnë një rritje shkatërruese të vdekjeve të parandalueshme të fëmijëve.

Java Botërore e Imunizimit – që festohet çdo vit në javën e fundit të prillit – synon të promovojë përdorimin e vaksinave për të mbrojtur njerëzit e të gjitha moshave kundër sëmundjeve. Duke përdorur temën ‘Vaksinat na afrojnë’, Java Botërore e Imunizimit 2021 do të kërkojë angazhim më të madh rreth imunizimit globalisht për të promovuar rëndësinë e vaksinimit në afrimin e njerëzve, dhe përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies së të gjithëve, kudo, gjatë gjithë jetës.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme