Letra e Marilyn Monroes që u shit 50 000 dollarë

Prishtinë | 20 Gus 2018 | 12:55 | Nga

Edhe në ditët e sotme ajo konsiderohet si mit.

Nga të gjithë është parë si përfaqësuese ideale e bukurisë dhe joshjes. Përveç buzëqeshjes ajo kishte edhe anën tjetër të saj.

Vuante nga depresioni dhe kjo e shtyri t’i hynte edhe drogës. Gjatë qëndrimit të saj në spitalin psikiatrik ajo shkroi një letër që ishte shitur për 50.000 dollarë.

Letra ishte e gjatë 5 faqe.

Ja një pjesë të letrës së publikuar:

Nuk kanë empati në spitalin psikiatrik. Nuk kishte empati në spitalin Payne-Whitney, pati efekt shumë negativ.

Më mbyllën në një “qeli”, dua të them në një bllok betoni. Kjo është dhoma ku mbyllin pacientët, të cilët janë shumë rëndë.

Unë ndjehesha sikur më kishin burgosur, për një krim që nuk e kisha bërë. U ula mbi shtrat, duke menduar se çfarë mund të bëja në këtë situatë, nëse do të më kërkonin të aktorja papritur. Më thanë se, rrota e lyer me vaj është ajo që zbret më shpejtë, dhe më duhet ta pranojë që rashë shumë shpejtë.

Gjithsesi ideja më erdhi nga filmi “ Goja jote djeg”. Rrëmbeva një karrige dhe theva një xham. Mu desh që të gjuaja shumë herë për ta thyer, pas kësaj një copë e fsheha në dorën time dhe po prisja.

Sigurisht që ata nuk prisnin që unë ta bëja diçka të tillë, dua të them nuk do ta demantoja kurrë veten me copën e xhamit. Jam aktore.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme