24 fakte interesante rreth njerëzve

Prishtinë | 18 Mar 2018 | 14:52 | Nga

Të mësuarit e diçkaje të re rreth vetes është gjithmonë interesante dhe argëtuese. Dhe të kuptuarit e psikologjisë prapa mënyrës sesi sillemi trajtojmë të tjerët, dhe shprehimi mund të jetë edhe më tërheqëse.

1.Çdo miqësi që ka lindur në periudhën ndërmjet moshës 16 dhe 28 vjeç ka më shumë gjasa të jetë e qëndrueshme dhe të zgjatë.

2.Gratë në përgjithësi preferojnë meshkujt me zëra të zhurmshëm, sepse ata duken më të sigurt dhe jo agresiv.

3.Njerëzit që japin këshillat më të mira zakonisht janë ata me më së shumti probleme.

4.Sa më i zgjuar të jetë personi, aq më shpejt ai mendon dhe më parregultl është dorëshkrimit të tij.

5.Emocionet tona nuk ndikojnë në mënyrën se si ne komunikojmë. Në fakt, e kundërta është e vërtetë: mënyra se si ne komunikojmë ka një ndikim në disponimin tonë

6.Mënyra se si një person trajton stafin e restorantit zbulon shumë për karakterin e tij.

7.Njerëzit që kanë një ndjenjë të fortë të fajit janë më të kuptuarit e mendimeve dhe ndjenjave të njerëzve të tjerë.

8.Burrat nuk janë më qesharak se gratë: ata thjesht bëjnë më shumë shaka, dhe nuk iu intereson nëse njerëzit e tjerë pëlqejnë humorin e tyre apo jo.

9.Njerëzit e turpshëm flasin pak për veten, por e bëjnë këtë në një mënyrë që i bën njerëzit e tjerë të ndiejnë se i njohin shumë mirë ata.

10.Gratë kanë dy herë më shumë receptorë dhimbjeje në trupin e tyre sesa meshkujt, por ata kanë një tolerancë shumë më të lartë të dhimbjes.

11.Dëgjimi i muzikës me frekuencë të lartë ju bën të ndiheni të qetë, të relaksuar dhe të lumtur.

12.Nëse nuk mund ta ndalosh rrjedhën e mendimeve gjatë natës, ngrihuni dhe shkruani ato. Kjo do të vendosë mendjen tuaj në lehtësi kështu që ju mund të fleni.

13.Mesazhet me tekst të mirë në mëngjes dhe në mbëmje, r aktivizojnë pjesën e trurit përgjegjëse për lumturinë.

14.Bërja e gjërave që trembin, do të të bëjnë më të lumtur.

15.Kohës mesatare që një grua mund të mbajë një sekret është 47 orë dhe 15 minuta.

16.Njerëzit që përpiqen të mbajnë të gjithë të lumtur shpesh përfundojnë duke ndier të vetmuar.

17.Sa më i lumtur të jemi, aq më pak gjumë kemi nevojë.

18.Kur mbani dorën e një të dashuri, ndjeni më pak dhembje dhe shqetësim.

19.Njerëzit inteligjent kanë tendencë të kenë më pak miq se sa personi mesatar. Sa më i zgjuar njeriu, aq më selektive bëhet.

20.Mrtesa me shokun tuaj më të mirë eliminon rrezikun e shkurorëzimit me mbi 70%, dhe kjo martesë ka më shumë gjasa të zgjasë.

21.Njerëzit që flasin dy gjuhë mund të zhvendosin në mënyrë të pandërgjegjshme personalitetet e tyre kur kalojnë nga një gjuhë në tjetrën.

22.Të qenit i vetmuar për një kohë të gjatë është aq i keq për shëndetin tuaj sa pirja e 15 cigave në ditë.

23.Të udhëtuarit nxit shëndetin e trurit dhe ul gjithashtu rrezikun e një personi për sulme në zemër dhe depresion.

24.Kur dy persona flasin me njëri-tjetrin dhe njëri prej tyre i kthen këmbët pak larg ose në mënyrë të përsëritur lëviz një këmbë në një drejtim të jashtëm, kjo është një shenjë e fortë mosmarrëveshjeje dhe ata duan të largohen.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme