Dita kur u sfidua Bibla

Prishtinë | 05 Jan 2018 | 14:07 | Nga

“Eshtë sikur të kemi kryer një vrasje”, do të shkruante shkurt Charles Darvini përpara botimit të “Origjinës së Specieve” – një libër që shastis botën kur botohet në 1859.

Armët e Darvinit janë teza shkencore – dhe viktimë e tij nuk është askush tjetër vec vetë Zotit. Darvini e mban të fshehtë veprën e tij për më shumë se 20 vite, duke zgjedhur ta botojë vetëm kur të ketë prova të mjaftueshme racionale.

Dhe sigurisht që i ka: ndërkohë që Kisha ende predikon idenë se të gjithë qeniet njerëzore janë krijim i Zotit dhe qeniet njerëzore nuk kanë lidhje me kafshët, teoria e Darvinit për evolucionin flet për krijimin e specieve përmes mutacioneve dhe përzgjedhjes natyrore, ndërkohë që vë theksin në lidhjen e njerëzve me majmunët.

Darvini zhvesh fenë nga autoriteti i saj në një prej pyetjeve më të rëndësishme: nga vijnë njerëzit – dhe ku do të shkojnë?/bota.al

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme