Femrat e arrijnë kulmin e bukurisë 23 vjeçe, meshkujt 48 vjeç fitojnë më së shumti

Prishtinë | 26 Shk 2021 | 23:10 | Nga Ekonomia Online

Rezulton se ka një moshë të përsosur për t’u martuar, për të zhvilluar trupin tuaj, për të fituar shumë para, dhe madje edhe për të mësuar një gjuhë të re. Njerëzit gjithashtu kanë sukses më së shumti për të luajtur shah dhe të kujtojnë fytyrat në një periudhë të caktuar të jetës së tyre.

Ne zbuluam se cilat gjëra njerëzit mbajnë mend më mirë nga mosha 7 deri 48 vjeç. Kjo mund të jetë një mundësi e mirë për të gjetur një hobi ose biznes që funksionon më mirë për ju tani.

Mësimi i një gjuhë të re – 7 vjeç

A Formula for Creating Fun Activities for Bored Kids | Gifted kids ...

Njerëzit të cilët fillojnë të mësojnë gjuhën e tyre të dytë para moshës 10 vjeç kanë një shans më të mirë ta flasin atë rrjedhshëm, sipas një studimi. Është e panjohur pse truri i njeriut lufton për të mësuar një gjuhë në moshën e rritur. Mosha 17 ose 18 vjeç konsiderohet të jetë periudha e fundit kritike për të mësuar një gjuhë të re.

Kënaqësia për jetën – 23 vjeç

Një studim i 23,000 njerëzve në Gjermani zbuloi se kënaqësia e tanishme e jetës arrin kulmin e saj rreth moshave 23 dhe 69. Nëse tashmë jeni mbi 23 vjeç, atëherë nuk ka asnjë arsye të trishtoheni – thjesht prisni kulmin e dytë dhe gjithçka do të jetë në rregull përsëri. Sigurisht, para së gjithash, gëzimi në jetën tonë varet nga qëndrimi ynë ndaj gjërave që na ndodhin.

Gratë janë më tërheqëse – 23 vjeç

Sipas librit Dataclysm, burrat i shohin gratë në vitet e hershme të tyre si më tërheqëse. Edhe ndërsa burrat rriteshin, preferencat e tyre për gratë rreth të njëzetave dukej se qëndronin e njëjta. Po, shijet mund të ndryshojnë, por kjo bën të mundur identifikimin e modeleve të caktuara.

Forca e muskujve – 25 vjeç

Fit Young Man Exercising On Stok Videosu (%100 Telifsiz) 11490014 ...

Shpesh, njerëzit kanë tendencë ta justifikojnë dembelizmin e tyre me arsye të përcaktuara. Për shembull, njerëzit që janë akoma të rinj nuk luajnë sport, sepse “është tepër vonë”. Por studimi pretendon se kulmi i forcës së muskujve nuk fillon deri në moshën 25 vjeç dhe zgjat rreth një dekadë. Për njerëzit e moshuar, ka edhe një lajm të mirë. Aktiviteti fizik zvogëlohet mjaft ngadalë, dhe ushtrimi i moderuar konsiderohet i dobishëm në çdo moshë.

Gjetja e një partneri për martesë – 26 vjeç

Matematikanët thonë se koha më e mirë për të marrë një vendim është kur keni shikuar 37% të atyre opsioneve. Është e lehtë të kakuloni që nëse kërkoni partner midis moshës 18 dhe 40 vjeç, atëherë vendimi më i mirë duhet të merret në moshën 26 vjeç.
Ky mund të jetë një argument i shkëlqyeshëm për njerëzit beqarë që janë rreth moshës 20 vjeç dhe të mërzitur se nuk kanë marrëdhënie – ju ende keni shumë kohë!

Të luash shah – 31 vjeç

Nëse nuk jeni një gjysh, atëherë kurrë mos luani shah për para me njerëz që janë 31 vjeç. Studimi thotë se është në këtë moshë kur një person ka aftësitë më të zhvilluara për këtë lojë. Por, natyrisht, me stërvitje të vazhdueshme, ju mund të mposhtni çdo kundërshtar!

Kujtimi i fytyrave – 32 vjeç

Nëse shahu është shumë i mërzitshëm për ju, mos u shqetësoni, kemi një ide tjetër: Ju gjithmonë mund të punoni për shërbimin sekret. Një studim thotë se koha jonë më e mirë për të kujtuar fytyrat është pas moshës 30 vjeç.

Burrat kanë paga të jashtëzakonshme – 48 vjeç

Sipas një studimi, burrat fitojnë më shumë kur janë rreth moshës 48 ose 49 vjeç. Pagat e tyre vazhdojnë të rriten deri në këtë moshë.

Të ngjashme