Ndryshimet që i ndodhin trupit tuaj kur udhëtoni me avion

Prishtinë | 09 Qer 2017 | 13:46 | Nga

Udhëtimi me avion është i këndshëm, ndonjëherë edhe i lodhshëm kur distancat janë të mëdha. Pavarësisht largësive trupit tuaj i ndodhin disa ndryshime.

Këmbët tuaja fryhen

Mungesa e lëvizjes së këmbëve për një kohë të gjatë mund të çojë në mpirje ose fryrje të tyre.

Shija juaj për ushqimin ndryshon

Shkencëtarët kanë zbuluan se zonat e trurit përgjegjëse për preferencat e shijes funksionojnë ndryshe gjatë fluturimit.

Keni probleme me lëkurën

Dehidratimi gjithashtu shkakton probleme të lëkurës dhe puçrra fytyre. Ju këshillojmë të merrni disa kremra hidratues për të qëndruar të sigurt.

Keni dhimbje veshësh

Zhurmat në avion do ju shkaktojnë dhimbje veshësh. Një palë kufje ndoshta jo jeni zgjidhja që jut ë mos I dëgjoni aq shumë zhurmat.

Ju bëheni më nervoz

Edhe ata që nuk kanë frikë nga fluturimi mund të bëhen nervoz dhe aspakt në humor. Arsyeja është e thjeshtë: ne nuk jemi në kontroll të sigurisë sonë, dhe kjo na bën të shqetësuar. Një libër apo film interesant ose gjumë i shëndoshë do t’ju ndihmojë të përballeni me këtë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme