Pasaporta e Singaporit, më e fuqishmja në botë

Singapor | 14 Maj 2018 | 20:15 | Nga

Singapori ka tashmë pasaportën më të fuqishme në botë, sipas vlerësimit të ri të Passport Index, dhe qytetarët e itj mund të lëvizin pa viza në numrin më të madh të shteteve.

Qytet- shteti thotë vlerësimi, kaloi në vend të parë pasi Paraguai hoqi vizat me të.

Kjo do të thotë se 3.4 milionë njerëz me pasaportën e Singaporit tani mund të udhëtojnë në 159 vende pa viza.

Shqipëria renditet në vendin e 48, dhe shqiptarët mund të udhëtojnë pa viza në 96 vende të botës, ndërkohë që vitin e kaluar numri i shteteve ishte 91.

Në vlerësimin e përgjithshëm pas Singaporit vjen Gjermania me 158 vende, e ndjekur nga Suedia dhe Koreja e Jugut që ndajnë të dyja vendin e tretë.

“Për herë të parë, një shtet aziatik ka pasaportën më të fuqishme në botë”, thotë Philippe May, drejtori i menaxhimit të zyrës së Arton Capital, themeluesit të Passport Index, në Singapor.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme