Shtatë mrekullitë e botës moderne (Foto)

Prishtinë | 18 Maj 2018 | 16:48 | Nga

Ka një dallim të madh mes Shtatë Mrekullive të Botës së Lashtë dhe Shtatë Mrekullive të Botës moderne.

Arsyeja përse ka Shtatë Mrekulli të reja të Botës, është kryesisht sepse të lashtat nuk ekzistojnë më. Shumica e tyre ose u shkatërruan, ose koha i rrënoi.

Kështu që në vitin 2007 u bë një votim për mrekullitë e reja. Piramida e Gizës, një prej mrekullive të lashtësisë përmendet në listë vetëm në shenjë nderimi, pasi është e vetmja e lashtë që ka mbijetuar, transmeton bota.al.

Muri i Madh Kinez

Petra

Koloseu

Chitchen Itza

Machu Pichu

Taj Mahal

Statuja e Krishtit, Brazil

Piramida e Gizes

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme