Veprat e cilit shkrimtar janë më të ekranizuara në kinema?

Prishtinë | 13 Gus 2016 | 15:05 | Nga

Uilliam Shekspir me 430 realizime kinematografike, mes të cilave “Hamleti” (rreth 100 filma), “Romeo dhe Zhulieta” dhe “Makbethi”, përkatësisht me 60 dhe 40 filma. Ndërkohë romancieri më i përfaqësuar në kinema është Edgar Uollas, veprat e të cilit janë pështatur në 180 filma, ndërsa shkrimtarët më të përfaqësuar janë Çarls Dikens (133), Aleksandër Dyma (128) dhe Edgar Alan Po (116 filma). Në mesin e autorëve ende të gjallë, rekordin e mban Stefën King (me 30 filma).

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme