Vjedh 1 000 kartela bankare vetëm duke i mbajtur mend numrat

Prishtinë | 11 Sht 2019 | 14:49 | Nga Ekonomia Online

Kujtesa është një gjë e ndryshueshme një koleksion i kujtimeve tona të kaluara që ruhen në kokat tona.

Mekanika që qëndron prapa kujtimeve tona është e gjerë dhe përtej qëllimit të të kuptuarit, por që ka një ndikim të jashtëzakonshëm në atë se çfarë mbledhim dhe se çfarë me të vërtet dëshirojmë të i mbledhim në trurin tonë.

Gjithsesi në një botë më mjete teknologjike të avancuara, ‘një armë’ mbetet më e fortë se të gjitha; TRURI, raporton “Unilad”, transmeton lajmi.net.

Një person, 34 vjeçar i cili ka punuar si arkatarë për një kohë të gjatë në një vend të vogël të Japonisë, është personi i fundit që na turpëron me aftësitë e tij mendore.

Pa bërë vjedhje fizike ose mashtrim, ai ka qenë në vjedhje të i vjedh parat njerëzve duke kujtuar dhe mbajtur mend të gjitha detajet e kartelave të tyre bankare.

Ai ishte në gjendje të mbante mend emrin e personit, numrin kreditë kartelës datën e skadimit dhe kodin e sigurisë, pastaj duke i shënuar në një fletore.

Sidoqoftë me një gjeni të tillë kuptohet që vinë edhe mangësitë. Policia ishte në gjendje ta ndiqte penalisht arkatarin duke i përdorur karakteristikat e tij fizike. 

Të ngjashme