10 këshilla për të reduktuar nivelin e stresit

Prishtinë | 27 Dhj 2017 | 21:50 | Nga

1. Mbani një qëndrim pozitiv.
2. Prano faktin që ka ngjarje të cilat nuk mund ti kontrollosh.
3. Tregohu i hapur në vend që të tregohesh agresiv. “Shpall” ndjenjat, opinionet dhe besimet e tua në vend që të tregohesh i mërzitur, të justifikohesh apo pasiv.
4. Mëso dhe praktiko disa teknika relaksimi.
5. Bëj ushtrime fizike rregullisht. Trupi dhe mendja juaj mund ta përballoj më lehtë stresin kur është në formë të mirë.
6. Ushqehuni shëndetshëm. Trupi juaj ka nevojë të marr veten nga ngjarje stresuese.
7. Mos u bëni të varur nga alkooli për të përballuar stresin.
8. Kërko mbështetje dhe ndihmë nga miqtë.
9. Mëso të menaxhosh kohën efektivisht.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme