10 sjelljet e njerëzve dashakeqë dhe me energji negative

Prishtinë | 22 Dhj 2019 | 00:40 | Nga Ekonomia Online

A e dini se cilat janë karakteristikat e njerëzve keqdashës? Shumë nga njerëzit rreth jush mund t’iu ndikojnë duke përhapur energjinë e tyre negative. Kjo është arsyeja pse sot ju prezantojmë 10 karakteristikat që ka një person me të vërtetë i keq dhe me qëllime të këqija. Nëse i njihni, largohuni prej tyre! Të shohësh botën me sytë e tyre është e tmerrshme.

Kanë shumë fytyra

Njerëzit keqdashës janë kameleonë. Ata mund të sillen mrekullisht me shefin tuaj, por flasin keq pas tij ose kanë qëndrim arrogant me njerëzit e tjerë.

Dëshirojnë të kenë kontroll gjatë gjithë kohës

Ata zhgënjehen nëse planet nuk bëhen siç dëshiron. Ata janë qenie vetjake që kërkojnë të dëgjojnë vetëm veten e tyre pa kërkuar ndonjëherë mendimin e të tjerëve.

Gjithmonë duan të përfitojnë

Ata nuk veprojnë pa interes. Çdo gjë që bëjnë, e bëjnë duke analizuar një avantazh personal.

Janë shumë manipulues

Është e mundur që ju jeni viktimë e manipulimit nga këta njerëz, sepse ata janë shumë të aftë për ta bërë këtë. Ata janë qenie shumë llogaritëse, madje dhe atëherë kur nuk e prisni jeni duke bërë pikërisht atë që ata do të donin. Ata zakonisht përdorin psikologjinë e kundërt.

Zakonisht i mashtrojnë të gjithë

Të gjitha ndërveprimet që kanë me të tjerët kanë për qëllim arritjen e qëllimeve tuaja egoiste dhe manipulimin e emocioneve tuaja. Kjo është një nga metodat që përdorin për të kontrolluar veten.

Mendojnë shumë

Ky person nuk kujdeset nëse shkakton dëm gjatë gënjeshtrës. Përkundrazi, ata zakonisht e bëjnë atë për kënaqësi dhe argëtim.

Ata harrojnë informacionet e rëndësishme

Nëse ka diçka që duhet t’ua tregojë dhe ankoheni pse nuk e ka bërë këtë, menjëherë kërkojnë falje duke thënë se kanë “harruar”.

Asnjëherë nuk i thonë gjërat ashtu siç janë

Edhe nëse ju thonë diçka, ata kurrë nuk iu tregojnë të vërtetën.

Mohojnë faktet edhe nëse janë të dukshme

Edhe nëse e dini të vërtetën, ai person përpiqet t’ju tregojë interpretimet e tij të rreme. Ai jeton në një botë ndryshe nga juaja, e cila gjithmonë do të shkaktojë fërkime mes jush.

Nuk kërkojnë falje kur gabojnë

Njerëzit e këqij kanë tendencë të kapen pas njerëzve të mirë, të cilët mund t’i shfrytëzojnë lehtë. Në mendjen e tij ai gjithnjë është duke llogaritur se cilat janë lëvizjet më të mira për të marrë maksimumin nga ju. Ata mund të shkatërrojnë vërtet jetën e dikujt, duke i infektuar me energjitë e tyre të këqija dhe qëndrimet negative.

Të ngjashme