11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

Prishtinë | 20 Sht 2020 | 16:36 | Nga Ekonomia Online

Kur vendosim të përmirësojnë mirëqenien tonë, ndodh që zakonisht të përqëndrohemi te zakonet e ushqyerjes dhe aktivitetit fizik. Sidoqoftë, përmirësimi i mirëqenies lidhet padyshim edhe me shëndetin mendor i cili duhet të kthehet në prioritet.

Shëndeti i dobët mendor jo vetëm që do të pasohet nga mungesa e humorit, stresi dhe problemet e përqëndrimit, por mund të ndikojë negativisht edhe të shëndeti fizik. Nëse doni të keni më shumë energji, të jeni më të qetë, më të lumtur dhe me më pak stres, mund të provoni të ndiqni këtë guidë të thjeshtë me 11 mënyra si mund ta ktheni shëndetin mendor në prioritetin tuaj kryesor.

1 – Ecni të paktën 10 minuta çdo ditë.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

2 – Mbani shënime ku rregullisht të shkruani të paktën një gjë për të cilën jeni falenderues.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

3 – Qëndroni në kontakt me miqtë e mirë.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

4 – Kontrolloni kohën gjatë të cilës qëndroni online.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

5 – Mësohuni të thoni “Jo”.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

6 – Bëjini qejfin vetes; provoni diçka që ju bën të lumtur.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

7 – Flini mjaftueshëm gjumë.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

8 – Kushtojini rëndësi mënyrës si e trajtoni dhe “flisni” me veten.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

9 – Lexoni.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

10 – Provoni meditimin.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

11 – Lini një takim me terapistin.

11 mënyra si ta ktheni në prioritet shëndetin mendor

Të ngjashme