20 sjellje që ju ndihmojnë të rrisni vetëbesimin

Prishtinë | 15 Sht 2021 | 09:00 | Nga Ekonomia Online

Vetëbesimi mund të luajë një rol të rëndësishëm në motivimin dhe suksesin tuaj gjatë gjithë jetës.

Nga ana tjetër, niveli i ulët i vetëbesimit mund t’ju mbajë larg suksesit në shkollë ose në punë, sepse nuk besoni se jeni i aftë për sukses.

Për të ndërtuar vetëbesimin, ju sugjerojmë që të kultivoni këto sjellje:

 1. Rrini sa më larg njerëzve negativë;
 2. Përdorni fjalë sa më pozitive;
 3. Gjithmonë shikoni të tjerët në sy kur flisni;
 4. Thërrisni njerëzit me emër;
 5. Lini një përshtypje të parë të mirë;
 6. Thoni “Jo” kur duhet;
 7. Caktoni qëllimet e juaja personale;
 8. Qeshni më shumë;
 9. Shikoni problemet sikur sfida të radhës;
 10. Gjeni një hobi;
 11. Balanconi prioritetet e jetës dhe të punës;
 12. Mos i anashkaloni njerëzit e vështirë;
 13. Ndihmoni të tjerët që kanë nevojë;
 14. Jepni komplimente;
 15. Besoni në vete;
 16. Ofroni ndihmë para se t’jua kërkojnë;
 17. Bëni punë vullnetare;
 18. Mbërrini gjithmonë në kohë;
 19. Ofroni zgjidhje e jo probleme;
 20. Dilni më shpesh.

Të ngjashme