5 gjëra që ju pengojnë të harroni ish-in tuaj

Prishtinë | 03 Tet 2022 | 01:00 | Nga Ekonomia Online

Ecja para me jetën pas një ndarje nuk është aq e thjeshtë sa e mendonit.

Edhe nëse jeni në gjendje të arsyetoni pse ndarjen ishte padyshim vendimi më i mirë, ju ende do të vuani për të dhe do ta gjeni veten të fiksuar në gjërat e të shkuarës.

Një marrëdhënie sado të ketë zgjatur dhe sado të përfshirë të keni qenë në të është gjithmonë e dhimbshme kur përfundon. Pjesa e kalimit të saj kërkon një periudhë të caktuar kohore që nuk mund të përcaktohet me rregull matematikor për të gjithë.

Ajo varet nga gjatësia në kohë e marrëdhënies tuaj dhe shpesh edhe shkaqet që çuan në ndarje.

Megjithatë ka disa gjëra që mund të bëni për t’i parandaluar rikthimin pas në kohë apo fiksimin pas ish-it tuaj.

1. Ndaloni së kujtuari kohërat e bukura që keni kaluar së bashku – Përmes fotove, vendeve apo kujtimeve të ndryshme që keni së bashku, mund t’ju çojnë të rikujtoni kohët e bukura që keni kaluar së bashku. Këto momente pozitive gjithmonë mund të mbajnë një vend të veçantë në zemrën tuaj, por është e rëndësishme të njihni kur nostalgjia bëhet vetë-torturim. Ky kujtim selektiv i përjashton rastet që çuan në vendin ku ndodheni sot. Është e rëndësishme të jesh realist duke njohur kush është partneri yt, si dhe çdo aspekt të marrëdhënies, jo vetëm kohët e mira.

2. Mjaft i vëzhguat në medie sociale – Unë jam i gjithi për mbajtjen e lidhjeve dhe marrëdhënieve miqësore kur është e mundur, por kjo nuk do të thotë që duhet të përfshiheni menjëherë në jetën e tyre. Mediat sociale kanë një mënyrë unike për t’i mbajtur njerëzit vazhdimisht të pranishëm në mendjen tonë, për më mirë ose për keq. Ndërkohë që jeni duke u përballur me emocionet tuaja, ndjehuni të lirë të fshihni ish-in tuaj nga mediat sociale. Kjo jo vetëm që do të thyejë zakonin për të parë aktivitetet e tyre të përditshme, por edhe të sigurojë që ju nuk jeni përballur me një post të tyre dhe një vajzë të re.

3. Ndaloni së dëgjuari muzikë melankolike që ju bën të ndiheni keq – Duke dëgjuar muzikë melankolike apo që shpesh ju kujton ish partnerin tuaj nuk do bëni gjë tjetër vetëm do të ndiheni më keq. Prandaj dëgjoni muzike energjike, që ju bën të kërceni, ju gëzon dhe ju bën të harroni gjërat e trishtuara.

4. Largoni të gjitha gjërat që ju kujtojnë ish-in tuaj – Nëse i keni vazhdimisht gjërat e tij para syve do të jetë edhe më e vështirë që ta harroni. Është koha të ecni para dhe të fiksoheni tek gjërat pozitive dhe të jeni në kërkim të gjërave të reja që ju bëjnë të ndiheni të lumtur.

5. Është koha për një rutinë të re – Ndonjëherë paaftësia juaj për të lëvizur nga një partner thjesht buron nga kapja e një rutinë të rehatshme që nuk ekziston më. Në vend që të rezistosh ndaj këtij ndryshimi, thjesht duhet ta pranosh atë. Tani është mundësia e përkryer për të freskuar rutinën tuaj dhe le të jetë e ngazëllyer!

Nëse kjo është duke planifikuar një udhëtim që gjithmonë keni dashur të merrni, duke nënshkruar për një kurs të ri ose thjesht duke provuar një kafene tjetër, përdorni këtë kapitull si një ftesë për të evoluar dhe zgjeruar. Së shpejti do të gjeni që nuk jeni vetëm duke menduar më pak për ish tuaj, por po bëheni gjithnjë e më shumë të ngazëllyer nga kjo e re.

Të ngjashme