6 gjërat që ua rikthejnë dashurinë e humbur përsëri në lidhje

Prishtinë | 03 Mar 2021 | 00:21 | Nga Ekonomia Online

A ndjeheni sikur ju dhe partneri juaj duhet të rregulloni atë shkëndijë të vjetër? Nuk është e pazakontë që çiftet të ndiejnë se duhet të sjellin përsëri dashurinë në partneritetin e tyre me kalimin e kohës.

Kujtoni se ata nuk ju detyrohen asgjë

Kur bëni diçka të mirë për një qenie tjetër njerëzore, është e natyrshme të prisni të paktën një rimbursim. Kjo sepse gjithmonë do të ketë një pjesë prej nesh që është disi egoiste. Por ju nuk dëshironi ta bëni këtë me partnerin tuaj!

Prandaj, mos prisni që partneri juaj t’ju japë ndonjë gjë në këmbim të “veprës së mirë” të tuajës. Nëse doni t’i gatuani atyre darkë, për shembull, bëjeni sepse e doni. Mos e bëni sepse prisni që ata të bëjnë pastrojnë pjatat më pas.

Largohuni paksa nga intimiteti për të rikthyer dashurinë

Në një marrëdhënie, intimiteti fizik nuk është gjithçka. Të gjithë e dinë që marrëdhëniet e shkëlqyera ndërtohen mbi themele shumë më të forta se vetëm dashuria. Por kjo ende nuk do të thotë që intimiteti nuk është asgjë. Kur bëhet fjalë për kohën tuaj në dhomën e gjumit, dëshironi të argëtoheni me partnerin tuaj.

Intimiteti është një mënyrë e shkëlqyer për të kujtuar partnerin tuaj se sa kujdeseni për ta. Dhe duke u treguar atyre se gjithçka është mirë, pa përdorur fjalë. Megjithatë, shumë njerëz nuk marrin shumë iniciativë kur bëhet fjalë për sjelljen e romancës në dhomën e gjumit.

Mos harroni “takimet” e mbrëmjes

Takimi për ju mund të jetë duke u shkuar me nerva. Kjo është derisa të gjeni personin e duhur që thjesht i bën takimet plot gëzim dhe argëtim. Ndërsa filloni një marrëdhënie të re me këtë person, netët e takimeve zakonisht vazhdojnë. Për një kohë, gjithsesi.

Mbaje të kaluarën në të kaluarën

Kjo pikë është një deklaratë e gjerë, por megjithatë është thelbësore. Mos u trego i fortë për interesat e tua të rëndësishme romantike të së kaluarës. Dhe mos u mërzit për gjërat e vogla që partneri juaj bëri gabim pesë vjet më parë. Ajo që është e rëndësishme është e tashmja.

Partneri juaj është tani me ju, kjo është ajo që ka rëndësi!

Mos ki frikë ta lësh të kaluarën

Kjo pikë lidhet me lënien e së kaluarës suaj. Fatkeqësisht, frika juaj nga braktisja mund të mbetet pasi të keni lënë të kaluarën. Këto lloj frikësh në mënyrë të pashmangshme rezultojnë në ju duke menduar se partneri juaj nuk ju do. Ju madje mund të mendoni se ata po ju mashtrojnë.

Bëhuni observues

Në krahasim me të gjithë të tjerët, ju e njihni më së miri partnerin tuaj. Duke pasur parasysh sa kohë kaloni së bashku me ta, ju e dini se çfarë i bën ata të lumtur. Ju gjithashtu e kuptoni se çfarë i bën ata të mërzitur ose të zemëruar.

Marrëdhëniet nuk janë të gjitha me diamante dhe perla. Ata kërkojnë punë të palodhur dhe përpjekje të vetëdijshme nga të dy personat e përfshirë. Por, pasi të dini se sa marrëdhënie të mira mund të jenë, gjithmonë mund t’i bëni ato të funksionojnë.

Në vend që të futeni në një vorbull negativiteti, mendoni për gjërat pozitivisht. Tregoni dashuri partnerit tuaj sa herë të jetë e mundur, dhe, së shpejti, do të filloni të merrni përmbushjen që dëshironi.

Të ngjashme