7 fakte se personaliteti juaj i frikëson të tjerët

Prishtinë | 17 Jan 2021 | 09:10 | Nga Ekonomia Online

Ndonjëherë mënyra si sillemi ose gjërat që themi mund t’i largojë njerëzit larg. Mund të jenë disa nga tiparet tuaja për të cilat nuk jeni krenar dhe doni të ndryshoni. Ose, përkundrazi, mund të jetë diçka që ju e shihni si pozitive, dhe arsyeja pse largon disa njerëz është mënyra se si ju perceptojnë.

1.Jeni brutalisht të sinqertë

Ju pëlqen të jeni të sinqertë me njerëzit, edhe nëse ndonjëherë do të thotë të tregoni të vërtetën e vështirë ose të jesh i hapur dhe të lëndosh dikë. Ju mendoni se është gjëja e duhur për të bërë, të flisni mendjen tuaj, sesa gjërat e rrobave të sheqerit ose gënjeshtrat. Shumicës së njerëzve ju pengon sinqeriteti brutal i juaji.

2.Nuk ju pëlqejnë bisedat e vogla dhe të kota

Nuk ju pëlqen të harxhoni kohën tuaj duke biseduar me njerëzit në lidhje me motin, si ishte fundjava e tyre, ose ndonjë temë tjetër që njerëzit zakonisht diskutojnë vetëm për të qenë miqësorë dhe të sjellshëm. Biseda e vogël ju duket e pakuptimtë, dhe do të preferoni të diskutoni për gjëra që janë me të vërtetë të rëndësishme. Si rezultat, ju thjesht nuk flisni fare me njerëzit me të cilët dini se nuk do të keni bisedë angazhuese.

3.Nuk ke fare tolerancë ndaj injorancës

Ndërsa preferoni të mbani mendje të hapur dhe ju pëlqen të mësoni gjëra të reja, të tjerët nuk janë gjithmonë të etur për të bërë të njëjtën gjë. Për shkak të kësaj, ju përpiqeni të shmangni ata njerëz të cilët injorojnë bisedat tuaja.

4.Nuk mund t’i duroni njerëzit që ankohen

Ju nuk bëni justifikime dhe për këtë nuk i pranoni as ato, dhe prisni që të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Ju do të preferoni që njerëzit të tërhiqen së bashku dhe të merren me problemet e tyre, sesa të humbin kohën duke u ndier keq për veten e tyre.

5.E mbani fjalën tuaj

Me ndershmëri, vjen aftësia për të mbajtur fjalën tuaj. Kur bëni premtime, i mbani ato. Sidoqoftë, jo të gjithë mund ta bëjnë këtë. Pra, kur të gjithë shohin se fjala juaj është lidhja juaj, e krahason veten me ju dhe sheh kontrastin, ata mund të ndjehen të poshtëruar dhe të pafuqishëm.

6.Je mendje-hapur

Të provosh dhe të mësosh gjëra të reja nuk të bën të pakëndshme, për dallim nga njerëz të caktuar. Ju jeni të hapur për të dëgjuar të dy palët e tregimit, dhe vendimet dhe mendimet tuaja i marrin parasysh ato. Ju frymëzoheni nga e panjohura, gjë që mund të bëjë që ju të filloni të bëni gjëra ndryshe nga të tjerët.

7.Ju jeni me dëshirë dhe mendim të fortë

Nëse jeni të vendosur të bëni diçka, do ta bëni pa marrë parasysh çfarë, edhe nëse do të thotë të mos pajtoheni me atë që njerëzit e tjerë presin nga ju.

Të ngjashme