7 gjërat që shumica e meshkujve i mbajnë fshehtë

Prishtinë | 09 Gus 2020 | 21:00 | Nga Ekonomia Online

A është e mundur që burrat të kenë frikëra të fshehta? Ata duken aq të fortë dhe të guximshëm!

“Në asnjë mënyrë!” është ajo që shumë femra do të thoshin. Megjithatë, ky është vetëm një tjetër stereotip i imponuar nga shoqëria.

Ja cilat janë 7 gjëra që me të vërtetë i shqetësojnë shumicën e meshkujve.

1. Si duket trupi i tyre

Që në moshë shumë të re, femrat mësohen të mendojnë se trupi i tyre duhet të jetë ideal gjatë gjithë kohës. Ato mendojnë se duhet të punojnë vazhdimisht dhe të ndjekin një dietë të caktuar.

Nuk ka stereotipa të tilla për burrat, por kjo nuk do të thotë se ata nuk shqetësohen për formën e tyre fizike apo nuk e krahasojnë veten me meshkuj që shfaqen në revista. Frika e tyre më e madhe është dikush që përmend barkun e tyre të madh.

2. Paratë

Paraja është një nga arsyet më të zakonshme përse burrat shqetësohen. Ata janë rritur si shtylla të ardhshme.

Mashkulli madje mund të mos ketë një të dashur, por ai shqetësohet për gjendjen e tij financiare, sepse mendon se gjëja më e domosdoshme për një marrëdhënie është paraja.

Megjithatë, kujdesi dhe vëmendja janë shumë më të rëndësishme për gratë. Nëse e kemi gabim dhe ajo që me të vërtetë ka rëndësi për një femër është paraja, atëherë nuk ia vlen.

3. Gjatësia

Si mund të mos shqetësohet një mashkull nëse një nga tiparet kryesore të “një njeriu ideal” të kësaj shoqërie është të jesh i gjatë? Gjatësia nuk ka rëndësi nëse nuk ka të bëjë me madhësinë e zemrës së tij.

4. Burrat e tjerë mund të jenë një kërcënim

Xhelozia e meshkujve nuk është zakonisht aq e dukshme sa e grave, megjithatë, ajo dëmton vetërespektin e tyre po aq sa të grave.

Partneri juaj mund të mos tregojë shenja të shqetësimit kur i tregoni atij për një koleg mashkull me një ndjenjë humori të paparë, por ju duhet të dini këtë: ai shqetësohet shumë dhe ai krahason veten me një konkurrent të mundshëm.

Për të zhdukur frikën e tij, duhet t’i flisni me ndershmëri dhe t’i shpjegoni se nuk ka absolutisht asnjë kërcënim.

5. Pa përvojë në marrëdhënie

Imazhi i një mashkulli tipik macho, është makthi i meshkujve sepse i bën ata të përpiqen të duken si meshkuj me përvojë në marrëdhënie dhe të gënjejnë rreth numrit të ish-të dashurave që kishin.

Në fakt, ata janë po aq të frikësuar për të bërë diçka të gabuar aq sa gratë janë. Mbështetja dhe ndershmëria në të gjitha gjërat në marrëdhënien tuaj do t’ju ndihmojë të ndiheni më të sigurt.

6. Dieta

“Jam në dietë!”

Burrat e dëgjojnë këtë frazë nga gratë shumë shpesh, por nëse një mashkull përmend një dietë, mund të tingëllojë e çuditshme.

Megjithatë, burrat gjithashtu kujdesen për trupat e tyre dhe për ushqimet që hanë. Gjithkush dëshiron të jetë i shëndetshëm dhe në gjendje të mirë. Është vetëm çështja se meshkujt flasin për këtë gjë më rrallë.

7. Shprehja e hapur e emocioneve

“Mos qaj, ti je një burrë!”

Kjo është ajo që meshkujt gjithmonë kanë dëgjuar që fëmijë. Prindërit e tyre donin t’i bënin ata të fortë dhe të aftë për të mbrojtur familjet e tyre, por psikologët mendojnë se kjo nuk është një ide e mirë.

Ata kanë frikë të duken të dobët, të tregojnë emocionet e tyre të vërteta.

Mos i shtoni benzinë zjarrit dhe mos flisni për mënyrën se si duhet një mashkull të përballojë vështirësitë. Ai nuk i detyrohet asgjë askujt!

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme