9 tipare që i bëjnë meshkujt më të dëshirueshëm për femrat

Prishtinë | 12 Gus 2018 | 14:50 | Nga

Ne të gjithë kemi shijet tona dhe bukuria e vërtetë qëndron në syrin e shikuesit.

Ndonëse nuk ka udhëzime të sakta kur bëhet fjalë për t’ju dukur i përsosur çdokujt, shkencëtarët pohojnë se disa tipare duken më tërheqëse sesa të tjerat. Disa nga këto zbulime mund t’i habisin njerëzit që mendojnë se gratë tërhiqen vetëm nga burrat me trupa perfekt dhe një buzëqeshje të ëmbël.

Kemi mbledhur 9 fakte shkencore që tregojnë se çfarë e bën një burrë më të dëshirueshëm për gratë.

1. Një karrierë në një nga punët më të “lakmueshme”

Nuk është çudi që zgjedhja juaj e punës mund të ndikojë në jetën tuaj dashurore. App-i i njohjeve Tinder e di këtë më mirë se shumë të tjerë. Ai shfaqi një listë të punëve më të preferuara.

Kjo listë përmban 15 punët më “hot” në mbarë botën për burrat dhe gratë. Disa gjetje mund të jenë të pritshme dhe stereotipike. Për shembull, profesionet e vjetra rreth burrave tërheqës në uniforma, si pilotë apo zjarrfikës. Sipërmarrësit, mjekët, dhe personalitetet e TV / radio gjithashtu renditen në 5-shen e parë.

2. Mbajtja e një qeni

Qendra Akademike Ruppin në Izrael dhe Universiteti i Miçiganit zhvilluan një eksperiment ku studiuan se si pronësia e qenit përmirëson atraktivitetin mashkullor për marrëdhënie afatshkurtra dhe afatgjata.

Ata morën 2 grupe eksperimentale. Grupi i parë u quajt “cads”. Ata ishin të pabesë dhe krijonin zënka me partneren e tyre. Grupi tjetër u përshkrua si “baballarë”, të cilët punuan shumë dhe u kujdesën për fëmijët.

Përkundër faktit se cads ishin mashtrues, pronësia e qenit ndihmoi që ata të dukeshin partnerë potencialë afatgjatë. Kujdesi për qenin mund të ndihmojë një mashkull të duket më i lumtur dhe i relaksuar dhe dërgon një sinjal për gatishmërinë e tij për angazhime afatgjata.

3. Veshja e një T-shirt me shkronjën “T”

Një zbulim i habitshëm i bërë nga Universiteti Nottingham Trent se një truk i vogël në bluzën tuaj më të thjeshtë mund t’ju ndihmojë për të kapur vëmendjen e femrave. Këtë herë studiuesit pretendojnë se veshja me një bluzë të bardhë me një shkronjë të zezë të madhe T mund të bëjë një mashkull deri në 12% më tërheqës për femrat.

Efekti i rritjes së atraktivitetit ndaj gjinisë së kundërt shpjegohet nga një iluzion që krijon ky vizatim. Ky i bën shpatullat të duken më të gjera dhe belin duken të duket më ngushtë. Ai krijon një imazh subkonsh të maskulinitetit për femrat – një trup i formës V. Ajo që është e rëndësishme të përmendet është se rezultatet më të mira kanë rezultuar tek burrat me një brez të gjerë sa supet e tyre. Që tani e tutje, nuk keni nevojë të shikoni për rroba të shtrenjta – një truk i thjeshtë në T-shirt mund t’ju ndihmojë të fitoni zemrën e një vajze.

4. Efekti George Clooney

Një studim shkencor sugjeroi se gratë preferojnë meshkujt më të mëdhenj në moshë. Kjo shpjegohet me faktin se femra kërkon partnerë financiarisht të pavarur dhe të bukur që mund të ofrojnë për to. Teska një burrë moshohet, ai ka më shumë mundësi për të rritur statusin dhe burimet e tij. Disa psikologë e quajnë atë “Efekti George Clooney”.

Kjo i jep një gruaje më shumë besim në zgjedhjen e saj kur sheh një njeri të suksesshëm, të fuqishëm dhe të moshuar. Studimi sugjeron që, ndërsa zonja bëhet më të pavarura financiarisht, ato bëhen edhe kanë tërheqje edhe më të fortë për burrat e moshuar.

5. Kur bën të vështirin

Një studim i botuar në Shkencën Psikologjike tregoi se të bësh të vështirin mund t’ju japë përparësi në marrëdhëniet romantike. Studimi thotë se pasiguria që krijohet te femra nga veprimet e meshkujve, nëse ai vërtet e pëlqen një femër apo jo, bën që ajo të jetë vërtetë të interesuar për të. Ajo nuk mund ta heqë një djalë nga koka e saj nëse nuk e di se sa fort ndien ai për të.

Pra, krijimi i një misteri në fillim të marrëdhënieve tuaja mund t’i nxisë ato.

6. Të jesh i sertë

Sipas një studimi të Universitetit të British Columbia, gratë i gjejnë meshkujt serioz dhe arrogant më shumë tërheqës. Femrat e anketuara thanë se preferonin meshkujt që dukeshin të fuqishëm, krenarë apo me humor të ndryshueshëm. Ato vlerësuan lumturinë si cilësinë më pak tërheqëse. Kjo provon një nga stereotipet më të famshme gjinore që vajzat tërhiqen nga “djem të këqij”.

Shënim***: Hulumtimi u bazua vetëm në përshtypjet e para. Kjo nuk do të thotë se një mashkull agresiv dhe nevrik ka më shumë gjasa të bëhet një i dashur apo burrë i mirë….

7. Zë i trashë, si kur zgjohesh nga gjumi

Shkencëtarët kanë bërë disa gërmime për të zbuluar preferencat e dëgjimit. Një studim u përpoq të kuptonte se cilët zëra duken më tërheqës. Kjo rezultoi që gratë vlerësojnë zërat e thellë si më tërheqës.

8. Të vishesh në të kuqe

Një eksperiment i kryer nga shkencëtarët zbuloi se gratë janë më të tërhequra ndaj burrave të veshur me të kuqe. Ata krahasuan tërheqjen fizike të burrave në të kuqe, jeshile, gri dhe blu.

Ngjyra e kuqe mbart një kuptim parësor në kontekstin e bashkëveprimit mashkull-femër. Njerëzit nga kultura të ndryshme në mbarë botën e lidhin këtë ngjyrë me pasionin dhe dashurinë. Hulumtimi gjithashtu përmend lidhjet e kësaj ngjyre me fuqinë dhe forcë. Ky është një simbol i autoritetit dhe i statusit të lartë.

9. Fotot me sfond që të japin status të lartë

Një studim i kryer nga Instituti i Universitetit të Uellsit tregoi se meshkujt mund të rrisin tërheqjen e seksit të kundërt thjesht nga ndryshimi i statusit. Ata zbuluan faktin se i njëjti person që ka të njëjtën shprehje identike të fytyrës dhe që mbante të njëjtën veshje mund të kapë më shumë tërheqje thjesht duke u paraqitur pranë një makine të këndshme.

Një studim tjetër nga Cardiff Metropolitan University gjithashtu dëshmoi rëndësinë e suksesit financiar për gratë. Këtë herë studiuesit përdorën iluzionin e pronësisë së apartamentit të lidhur me statusin për ta vërtetuar këtë. Meshkujt e fotografuar në një apartament luksoz u vlerësuan më lart se të njëjtët meshkuj në një apartament standard.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme