A do t’ju mbrojë përdorimi i dezinfektuesit për duar nga koronavirusi

Prishtinë | 16 Shk 2020 | 18:19 | Nga Ekonomia Online

Ja çfarë thotë një mjek i përgjithshëm për dezinfektuesin e duarve.

Që nga shpërthimi global i koronavirusit, dezinfektuesi i duarve ka fluturuar jashtë rafteve në disa zona dhe është shënuar në mënyrë drastike në disa të tjera, raporton “7news”.

Por a është dezinfektimi i duarve vërtet duke ndaluar përhapjen e mikrobeve?

Përgjigja e shkurtër është po, por gjithnjë duhet të jetë një mundësi e dytë.

Sunrise GP Ginni Mansberg shpjegoi praktikën më të mirë për ndalimin e përhapjes së mikrobeve që është gjithmonë t’i lani duart tuaja plotësisht me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda.

Kjo përfshin mbajtjen e duarve nën ujë për të gjithë 20 sekondat. Larja e duarve tuaja me sapun dhe ujë ose përdorimi i fërkimit të dorës me dezinfektues eliminon virusin nëse është në duart tuaja.

Një mënyrë tjetër për të mbrojtur veten nga përhapja e ndonjë virusi është duke praktikuar higjienën e frymëmarrjes.

Kjo përfshin mbulimin e gojës tuaj kur kollitni ose teshtini dhe hidhni menjëherë indet e përdorura. 

Të ngjashme