A është vera e mirë për seks apo jo?

Prishtinë | 15 Sht 2020 | 01:02 | Nga Ekonomia Online

Temperaturat e larta të verës mund të kenë efektin e shuarjes së pasionit dhe eliminimit të seksit. Në Francë, për shembull, një studim i kohëve të fundit nga Madame Le Figaro shpjegon se rreth 38% e francezëve nuk bëjnë seks ose bëjnë më pak atë gjatë pushimeve dhe pikërisht për shkak të nxehtësisë: ideja e djersitjes dhe “luftimit” me pak fjalë, do të shuante edhe shpirtrat e nxehtë.

Por a nuk ishte vera sezoni i dashurisë? Pozitat do të sugjeronin të kundërtën, domethënë vetë fustanet tipike të këtij sezoni, së bashku me kostume “mikro” padyshim që duhet të ndezin pasionin.

Por atëherë a është mirë vera për seks apo jo? “Të dyja mundësitë janë të vlefshme. Është mirë sepse në këtë kohë të vitit njerëzit janë më të lirë, të çliruar nga përgjegjësitë dhe angazhimet e punës ose ndonjëherë familjare, kështu që ekziston një tendencë për ta vendosur erotizmin në radhë të parë dhe për të shijuar kënaqësitë. Por ekziston edhe një pengesë, që është pikërisht temperatura e lartë, nxehtësia veçanërisht për ata që vuajnë nga disa probleme me shëndetin. Përtej strategjive të cilat ndihmojnë për të mbajtur larg të nxehtin e verës , pasoja mund të jetë më pak intimitet”.

Gratë janë më të lira

Ndryshimet shoqërore, por edhe interneti me takim në internet, ndihmuan në prishjen e barrierave të modestisë dhe paragjykimeve në lidhje me botën e femrave, me rezultatin që sot kalimi nga kontakti i parë (real apo virtual) në shtrat është bërë shumë më tepër shpejtë. Mesatarisht, sipas raportit, në grup moshën midis 18 dhe 40 vjeç, seksi është 1.8 herë në javë, 8 herë në muaj, por vetëm nën gjysmën e të anketuarve (48.6%) mendojnë se është e drejta mesatare, ndërsa gjysma tjetër (48%) dëshiron të ketë më shumë seks.

Më shumë pornografi në çift

Tabuja e pornografisë ka filluar të “rrezohet” pasi kohët e fundit ajo duket se është bërë “e ftuara” e tretë në dhomën e gjumit, midis gruas dhe burrit. 61.2% rrëfen se shikon vetëm filma pornografikë vetëm, por një në katër (përfshirë gratë) shikon filma pornografikë në çift për të gjetur stimuj të rinj.

Stina e verës, shtrati i provës

Thjesht vera është një provë e rëndësishme për ata që jetojnë marrëdhënie të qëndrueshme: “Nëse jetoni një situatë të tensionuar para pushimeve, vera mund të bëhet shumë e rrezikshme, sepse relaksimi tipik i kohës kur nuk punoni mund të sjellë çiftin të shpërthejë. Përkundrazi, në marrëdhëniet normale, kur konflikti mbetet brenda kufijve të caktuar, shkëputja e verës mund t’ju ndihmojë të gjeni veten, “shpjegon Quattrini, seksolog terapeutist.

“Nuk ka rregulla, por sigurisht që ka më shumë të ngjarë që konflikti, veçanërisht nëse mbahet i fshehur, mund të rishfaqet në çifte afatgjata dhe veçanërisht në ato që pasqyrojnë stereotipe sociale më shumë sesa ato që janë” të lira “, të cilat dalin pak ‘nga skemat tradicionale’, përfundon eksperti.

Të ngjashme