Arti i gotave të qelqit

Prishtinë | 18 Maj 2019 | 10:34 | Nga Ekonomia Online

Është e vështirë të imagjinohet një kohë kur gotat prej qelqi nuk ishte pjesë e jetës së përditshme, por për shekuj me radhë teknikat e gdhendjes ishin një sekret i ruajtur me kujdes dhe tani ekzistojnë me mijëra lloje të gotave.

Qelqi është një material i brishtë zakonisht transparent ose i tejdukshëm i bërë nga shkrirja e rërës dhe materialeve të tjera të tilla si gëlqerorë, hirit sode (karbonat natriumi), transmeton Klan Kosova.

Është një nga materialet më të vjetra dhe më të gjithanshme të krijuara nga njeriu që përdoren gjerësisht në të gjithë botën, në teknologji, paketim, dizajn të brendshëm, mobilje, energji të rinovueshme dhe shumë më tepër.

Ne ju sjellim disa nga gotat më të mira.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme