Birra përmirëson kujtesën, zvogëlon stresin

Prishtinë | 12 Jan 2021 | 22:10 | Nga Ekonomia Online

Një studim japones me 100 persona që kishin probleme me kujtesën, doli në përfundim se birra është e mirë për trurin, përmirëson përqëndrimin dhe përshpejton proceset e mendimit. Ajo gjithashtu ul nivelin e stresit dhe përmirëson gjendjen tuaj shpirtërore.

Përbërësit e birrës ndihmojnë gjithashtu edhe në uljen e shanseve për t’u çmendur.

Në raport shkruhet: Ne kemi vërejtur përmirësim të vëmendjes dhe zvogëlimin e stresit pas testeve neuropsikologjike në njerëzit që konsumuan birrë. Ajo ka përmirësuar vëmendjen dhe përqëndrimin mendor.

Të ngjashme