Çka është “gjumi i pastër”?

Prishtinë | 05 Shk 2018 | 00:27 | Nga

Një nga trendet e vitit që kaloi ishte “gjumi i pastër”, i cili u popullarizua nga Gwyneth Paltrow në librin e saj “Goop: Clean Beauty”.

Ashtu si ushqimi, i cili duhet të jetë i pastër edhe gjumi duhet të jetë i tillë. Ajo beson se mirëqenia juaj e përgjithshme varet nga një gjumë i mirë.

Për të arritur këtë, duhet të ndiqni disa rregulla bazë:

Lexoni para se të shkoni në shtrat

Leximi është ai, i cili lejon trurin që të prodhojë neurotransmetuesit e gjumit. Ndryshe nga elektronika, e cila e pengon këtë gjë. Por nëse nuk jeni një lexues i mirë mund të bëni joga para gjumit.

Mos pini kafeinë ose alkool pas orës 2 pasdite

Në pamje të parë duket sikur alkooli na ndihmon për të na vënë në gjumë, por prania e tij prish metabolizmin e gjendjes tonë, gjë që bën të na dalë gjumi në mes të natës.

Vendosni një orar fiks të gjumit dhe ndiqeni atë edhe gjatë fundjavës

Vendosja e një orari fiks, ju bën që të arrini një gjumë të mirë dhe mjaft shlodhës.

Blini një jastëk ngjyrë bakri

Sipas Gwyneth fibrat e oksidit të bakrit të zvogëlojnë pamjen e linjave të imta dhe rrudhave.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme