Dallimi mes ankthit dhe shqetësimit

Prishtinë | 18 Mar 2021 | 00:05 | Nga Ekonomia Online

Nëse shpesh e kap veten duke u shqetësuar shumë për gjërat e përditshme, të vogla, kujtoni se nuk jeni i vetmi person dhe nuk ka asgjë nga e cila duhet të keni frikë.

Shqetësimi shpesh ngatërrohet  me ankthin dhe shumë njerëz mendojnë se janë e njëjta gjë, megjithatë, më poshtë  janë renditur  dallimet kryesore midis brengosjes dhe ankthit, transmeton Klan Kosova.

1.Shqetësimi është specifik, ndërsa ankthi është i përgjithshëm.

2.Shqetësimi ndikon vetëm në trurin tonë, por ankthi ndikon në të gjithë trupin.

3.Shqetësimi stimulon të menduarit e një zgjidhjeje të mundshme të problemeve, ankthi nuk e bën këtë.

4.Shqetësimi shkakton stres të evitueshëm, kurse ankthi shkakton vuajtje të mëdha.

5.Shqetësimi bazohet në realitet, por ankthi jo.

6.Shqetësimi është më i kontrollueshëm sesa ankthi.

7.Shqetësimi është më i përkohshëm kurse ankthi është i gjatë.

8.Shqetësimi nuk ndikon në punë dhe në jetën e përditshme, ndryshe nga ankthi.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme