Djathi i shëndetshëm, i ndihmon dhe zemrës

Prishtinë | 21 Jan 2020 | 22:00 | Nga Ekonomia Online

Të hash shumë djathë mund të jetë çelësi i një jete të shëndetshme. Një studim i Universitetit të Kopenhagenit zbuloi se djathi i bën shumë mirë zemrës.

139 vullnetarë morën pjesë në një eksperiment 12-javor. Në këtë periudhë ata u ndanë në 3 grupe. Njëri grup konsumoi 80 gramë djathë me yndyrë, grupi i dytë konsumoi 80 gramë djathë pa yndyrë dhe grupi i tretë nuk konsumoi djathë fare.

Për habi, grupi që konsumoi djathë me yndyrë nuk pati asnjë ndryshim në kolesterolin e keq, nuk u shëndosh dhe nuk pati rritje tensioni.

Përkundrazi, shëndeti i tyre u përmirësua, pasi iu rrit niveli i kolesterolit të mirë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme