Dy ditë radhazi borë në Salento, fundi i botës

Prishtinë | 12 Jan 2017 | 11:54 | Nga

Para 500 vjetësh, një filozof italian parashikonte se dy ditë radhazi me borë në qytetin plot diell të Salentos, në jug të Italisë, do të thotë se po vjen fundi i botës.

Tashmë, profecia e Matteo Tafurit rrezikon të përmbushet, pasi temperaturat e ulta që kanë prekur vendin fqinj kanë zbardhur plazhet e Salentos.

Ai që konsiderohet si Nostradamusi i Italisë, i cili ka jetuar në vitet 1492-1582, ka qenë një nga personalitetet më të shquar të Puljas në shekullin e 16.

Ja çfarë ka shkruar Tafuri: “Salento me palma, me erë të butë jugu dhe me borë, por pa u tepruar. Dy ditë borë, dy vetëtima dhe bota përfundon”.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme