Edhe adoleshentët tani pranojnë se ne jemi shumë të varur nga telefonat tanë

Prishtinë | 23 Gus 2018 | 16:00 | Nga

Ne mund të shohim rënien e parë të një ndryshimi të baticës në përdorimin e smartfonëve në SHBA, si dhe një ndryshim në qëndrimet ndaj teknologjisë në përgjithësi, nëse rezultatet e disa studimeve të reja janë ndonjë udhëzues.

Ne tashmë e dimë se smartphones janë një instalim në jetën e përditshme të të rinjve ata janë pothuajse de facto duart bionike në këtë pikë.

Mendoni për çdo gjë nga adoleshentët duke përdorur telefonat për të shpërndarë muzikë, për të luajtur lojëra dhe për të menaxhuar gjendjen e tyre shoqërore përmes aplikacioneve si Snapchat dhe Instagram, dhe sa pak kohë kalojnë gjatë ditës pa një smartphone brenda një arme. Megjithatë, del se edhe varësia nga smartfoni mes atyre që janë ndoshta më të varur nuk është një propozim i pacaktuar pa kufizim ose fund, transmeton lajmi.net.

Një raport i ri Pew Research nga sot gjen se adoleshentët amerikanë ndiejnë ankth kur ata janë të ndarë nga telefonat e tyre, por shqetësohen gjithashtu se ditët e tyre janë të mbushura me kohën kur ata qëndrojnë para telefonit.

“Studimi zbuloi se 54 për qind e adoleshentëve amerikanë 13-17 vjeç shqetësohen se shpenzojnë shumë kohë në telefonat e tyre, 52 për qind kanë ndërmarrë hapa për të ulur përdorimin e tyre të telefonit dhe 57 për qind janë përpjekur të shpenzojnë pak kohë në mediat sociale. Por përpjekjet për të shkurtuar jo domosdoshmërisht i bëjnë adoleshentët më të lumtur: 56 për qind e adoleshentëve shoqërohen duke u larguar nga telefonat e tyre me ndjenjën e ankthit, vetmisë apo të mërzitur “.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme