Fëmijët e fiksuar pas kësaj lodre janë më inteligjentët

Prishtinë | 16 Jan 2019 | 19:39 | Nga Ekonomia Online

Prindërit duan të mburren me zgjuarsinë e fëmijëve të tyre, nëse ata mund të këndojnë alfabetin, të lexojnë një poemë ose të zgjidhin një problem matematikor.

E një ndër indikatorët e inteligjencës mund të jetë edhe lodra me të cilën fëmija luan. Dinozauri, pavarësisht se është një lodër e zakonshme, mund të përcaktojë të të qenit i mençur, transmeton lajmi.net.

Sipas një studimi të vitit 2007 të botuar në revistën Kërkimore për Zhvillim, rreth një në tre fëmijë të vegjël do të zhvillojnë një “interes të madh” në një moment.

Kategoria udhëheqëse që tenton të kapë syrin e tyre përfshin çdo lloj automjeti të motorizuar, por kryesisht janë dinozaurët ato që marrin vëmendjen e tyre.

“Eksplorimi i një teme dhe zotërimi është i dobishëm, sepse kështu formojmë karrierë si të rritur,” i thotë CNN Kelli Chen, një terapist psikiatrik pediatrik në Johns Hopkins.

“Puna primare e një fëmije është loja, kështu që ata po bëjnë punën e tyre për të luajtur përmes lenteve tëgjërave që ata janë të interesuar të mësojnë”, deklaroi tutje ai. 

Të ngjashme