Formula e lumturisë

Prishtinë | 01 Mar 2017 | 21:16 | Nga

Kërkimi i lumturisë është një rrugë e gjatë, e bërë nga zgjedhje të mëdha jete, por edhe nga fitore të vogla të përditshme. Shumica e njerëzve, që e kanë kuptuar thelbin e lumturisë, janë ende në kërkim të saj, por gjatë rrugëtimit të jetës kanë mësuar të dallojnë se cilat janë ato gjeste të thjeshta që u kanë ndryshuar menjëherë gjendjen e tyre shpirtërore, duke u dhënë atë ndjesinë e çlirësisë, dëlirësisë, vendosmërisë, euforisë; ndjesi që parapëlqejnë t’i quajnë: lumturi…

Jetoni momentin – vlerësoni çdo tingujt, aromat dhe gjërat që shihni, të cilat i merrni si të mirëqena. Kujtojini çdo ditë vetes, në çdo hap që hidhni, ta bëni këtë gjë: të vlerësoni.

Jini kuriozë – zbuloni të panjohurën, misteriozen, të vështirën dhe aspekte të pasigurta të botës sonë, të paktën një herë në ditë.

Bëni diçka që ju pëlqen – nëse ka ndonjë gjë që ju siguron themelet për një jetë të mirëjetuar, është prania e aktiviteteve që janë të rëndësishme për ne dhe që na ekzaltojnë. Kushtojini kohë aktiviteteve që ju pëlqejnë, të paktën një herë në ditë.

Mendoni për të tjerët në fillim – bëni komplimente, bëni një veprim të lavdërueshëm dhe dëgjoni. Kjo nuk është një gjë intuitive, sepse shumë njerëz besojnë se më parë duhet të duash veten e më pas të tjerët. Por shkenca ka zbuluar që kjo gjë nuk është e vërtetë. Bëjeni këtë gjë pesë herë në ditë dhe shumë shpejt do të shihni se sa mirë do të ndiheni kur bëni diçka të mirë për të tjerët.

Ushqeni marrëdhëniet – Kushtojini kohë partnerit, mikut apo një pjesëtari të familjes dy herë në ditë. Shkencëtarët kanë zbuluar se kur kaloni kohë me njerëz të lumtur, secili prej jush ka një marrëdhënie të afërt, kuptimplote me personin tjetër.

Kujdesuni për trupin – Të kujdeseni për trupin tuaj do të thotë të hani shëndetshëm të paktën tri herë në ditë dhe t’i kushtoni rreth 30 minuta kohë aktivitetit fizik çdo ditë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme