Gjumi i tepërt mund të shkaktojë humbje të kujtesës

Prishtinë | 30 Mar 2022 | 23:30 | Nga Ekonomia Online

Shkencëtarët kanë gjetur se personat të cilët bëjnë më 9 orë gjumë dhe më shumë gjatë natës janë të rrezikuar nga kjo gjendje.

Një numër i madh i studimeve ka treguar se mungesa e gjumit, mund të shkaktojë sëmundjen e Alzhemierit.

Mirëpo, së fundmi shkencëtarët dhe hulumtuesit kanë gjetur se edhe gjumi i tepërt i vë personat në rrezik për të zhvilluar një kujtesë të dobët.

Ata kanë gjetur se njerëzit që bëjnë gjumë 9 apo edhe më shumë orë kanë treguar një rënie specifike në kujtesë dhe në aftësinë e gjuhës, raporton “Daily Mail”.

Mirëpo, ata që bëjnë 6 orë e më pak, po ashtu janë në rrezik për zhvillim të dobët të kujtesës.

Ekspertët janë ende të pasigurt se pse gjumi i tepër mund të shkaktojë këtë gjendje, por ata kanë thënë se njerëzit me këtë problem kanë ndërprerje në trurin e tyre, çka i bënë ata të flenë më shumë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme