Joga shpejton metabolizmin

Prishtinë | 05 Gus 2018 | 08:10 | Nga

Të gjithë ata që ushtrojnë jogën presin që muskujt t’u forcohen, se do të bëhen më fleksibilë, ndërkaq në vend të parë e mendojnë çlirimin nga stresi dhe relaksimin.

Digjni kalori, forcohuni dhe përshpejtoni metabolizmin me këto lëvizje joga. Ushtrohuni 3-5 herë në javë me këto lëvizje.

ushtrimi11

Ndarja
Filloni me duart dhe këmbët në tokë.
Gjatë frymënxjerrjes: ngrini gjunjët, shtyjini ijët dhe drejtoni këmbët dhe krahët (duke formuar shkronjën V).
Gjatë frymëmarrjes: ngrini këmbën e djathtë sa më lart.

ushtrimii2

Nga gjuri te hunda
Gjatë frymëmarrjes: me shpinë të harkuar, fusni barkun Brenda dhe tërhiqni gjurin e majtë afër hundës
Gjatë frymënxjerrjes: shtyjeni këmbën nga pas, si tek lëvizja e mëparshme.

ushtrimi3333

Gjuri në shpatullën e djathtë
Gjatë frymëmarrjes: me shpinën e harkuar, përkulni gjurin e djathtë dhe hapeni anash. Afrojeni gurin e djathtë tek shpatulla e djathtë.
Gjatë frymënxjerrjes: kalojeni këmbën pas, si tek lëvizja e parë.

ushtrimi4444

Gjuri në shpatullën e majtë
Gjatë frymëmarrjes: afroni gjurin e djathtë të përkulur, përkundrejt trupit tek shpatulla e majtë.
Gjatë frymënxjerrjes: kalojeni këmbën pas, si tek lëvizja e parë.

ushtrimiii555

Plank me një këmbë
Gjatë frymëmarrjes: mbani shpatullat në të njëjtin drejtim me duart, ngrini këmbën e djathtë, prisni pak.
Gjatë frymënxjerrjes: uni këmbën e djathtë. Përsëriteni me këmbën e majtë.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme