Kaçurrelat nuk janë për të gjitha flokët

Prishtinë | 25 Shk 2018 | 10:01 | Nga

Shumë femra ndodhë që harxhojnë më shumë se 20 minuta, duke i bërë flokët kaçurrela te frizerja ose në kushte shtëpie.

Mirëpo, ato u lëshohen pas disa orësh e madje, e madje minutash.

Në fakt, ky nuk është faji i tyre, pasi që kaçurrelat kanë të bëjnë më shumë me gjenetikën dhe mënyra se si flokët e kanë formën nuk ka të bëjë fare me to, shkruan Koha Ditore.

Profesionistët e flokëve sqarojnë se kaçurrelat, përveç pjesës gjenetike, kanë të bëjnë edhe me një pjesë teknike.

Njëra prej tyre, Blerina Gojani- Ukmata, nga Qendra “Estethica” thotë se forma e rrënjës së flokut tuaj përcakton llojin e flokut që keni.

“Nëse rrënja është në formë rrethi, ju do të keni flokë të drejta. Nëse rrënja juaj është në formë të lakuar, do të keni flokë kaçurrela natyrale. Për fat të keq, keni ato flokë që ju kanë qëlluar dhe nuk mund t’i ndryshoni ato. Pra, çfarë do të thotë nëse kur dëshironi t`i shtoni kaçurrelat tuaja? Kjo do të thotë se duhet të qëndrojnë ashtu”, shtjellon ajo.

Pa marrë parasysh se sa nxehtësi përdoret për t`i bërë kaçurrela, Gojani-Ukmata thotë se ato prapë prishen dhe nuk bëhen. Mirëpo, duke përdorur përzierjen e mjeteve të duhura, si dhe produktet e nevojshme, mund t`ju bëjë që të keni pamje pak më të qëndrueshme.

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme