Kafeja nuk është e rrezikshme për zemrën tuaj

Prishtinë | 13 Maj 2019 | 09:17 | Nga Ekonomia Online

Kafeja aspak nuk është e rrezikshme për shëndetin tuaj, derisa e pini në një masë.

Sipas studimit të Universitetit të Australisë së Jugut, pirja e më shumë se gjashtë filxhaneve kafe në ditë, rreziku nga ajo sëmundje rritet më 22 për qind, njofton Klan Kosova.

Pra nëse jeni adhurues i kafesë, mund ta konsumoni aq sa ju keni dëshirë por të kaloni këtë sasi nuk është një ide e mirë.

Të gjeturat e fundit theksojnë shifrat e vogla të ndikimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pasi një kafe mesatare amerikane arrin në 1.6 gota në ditë, krahasuar me tetë në Finlandë.

Finlandën madje e kanë cilësuar si shteti i kafeneve të botës sipas Organizatës Ndërkombëtare të Kafesë.

Por hulumtimi gërmon në një debat rreth pragut para se kafeina të bëhet e rrezikshme, pas një vrulli vdekjesh të lidhura me marrjen jashtëzakonisht të lartë të kafeinës dhe hulumtimet që sugjeruan gjashtë gota mund të jenë mbrojtëse për zemrën tuaj.

Të ngjashme