Katër produktet që nuk duhet ti përdorni në duart tuaja sipas dermatologëve

Prishtinë | 05 Jan 2019 | 17:26 | Nga Ekonomia Online

Ka disa produkte që dermatologët refuzojnë të përdorin.

Do të çuditeni sepse janë pikërisht ato që ne përdorim më së shumti në përditshmërinë tonë. Hidhini një sy artikujve dhe arsyes pse nuk përdoren prej tyre:

-Sapunët antibakterial: Ato zakonisht i shmangen këtyre larësve sepse përbajne një përbërës i cili quhet triclosan. Ky i fundit ndikon në rritjen e rrezikut ndaj disa baktereve me të vërtetë të dëmshme.

-Manikyrët e thonjve: Disa prej tyre nuk i përdorin sepse ndodh që nga substancat e manikyrëve skuqen gishtat ose kutikulat. Jo gjithmonë ndodh por pse të rrezikojmë?!

-Dorezat e llastikut: Përbërja e tyre është prej latexi dhe ky i fundin një përbërës që shkakton alergji. Më mirë ta shmangim sa kemi mundësi.

-Makineritë që përdoren për tharjen e manikyrit xhel: Drita që ato lëshojnë është aq e dëmshme sa edhe rrezet UV të diellit. Kjo dritë rrit rrezikun për shkaktimin e kancerit të lëkurës.

-Larësin e pjatave: Dermatologët këshillojnë të mbani gjithmonë doreza pasi sapuni që ju lani enët prish barrierat mbrojtësë të lëkurës së duarve.

Të ngjashme