Këto gjëra duhet t’ua mësoni fëmijëve për të qenë të lumtur në të ardhmen

Prishtinë | 31 Kor 2020 | 09:31 | Nga Ekonomia Online

Në vitin e parë të jetës fëmija juaj merr shumë informacione.

Truri i fëmijës është sikur një sfungjer – kështu thonë disa njerëz. dhe në fëmijëri ata e formojnë bzat e vetës së tyre dhe gjuhën. Ja pse janë disa mësime të rëndësishme që duhet të mësohen në vitet e hershme të fëmijërisë, në mënyrë që fëmija juaj të formojë një bazë në mënyrë që t’i zhvillojnë në të ardhmen disa aftësi më komplekse.

Në këtë artikull do të gjeni një listë me aftësi që duhet t’ia mësoni fëmijës suaj, raporton “Bright Side”, transmeton lajmi.net.

Një gjuhë të dytë

Një studim ka treguar se fëmijët të cilët mësojnë një gjuhë të dytë, janë më të aftë për tu adoptuar në gjëra të ndryshme, kanë kujtesë më të mirë dhe mund të mësojnë edhe gjuhë të tjera më lehtë.

Notin

Të i mësoni fëmijët çfarëdo aktiviteti i shtyni ata drejtë një jete më të shëndetshme.

Të mësojnë një instrument 

Të mësoni fëmijët të luajnë një instrument do i ndihmojë atyre në aftësinë dëgjimore dhe do të kenë një kujtesë më të fuqishme, që ndihmon në parandalimin e disa sëmundjeve në tru.

Kërcimin 

Kërcimi i ndihmon fëmijët të komunikojnë dhe të i shprehin ndjenjat përmes trupit të tyre dhe me ndihmën e muzikës iu inkurajon kreativitetin, aftësitë sociale dhe ndërton vetëbesimin.

Riciklimin 

Duke recikluar ne ndërtojmë një botë më të mirë, dhe ia lëmë fëmijëve tanë që është një avantazh i madh.

Pastrimin 

Pastrimi dhe higjena janë të domosdoshme për jetën e një njeriu. Në Japoni pastrimi është lëndë në orët mësimore për fëmijët.

Gatimin 

Duke gatuar me fëmijë tuaj ju ia përmirësoni atyre lidhjen me ushqimin. Ata do të jenë më pak të gatshëm të hanë ushqime të pashëndetshme kur janë të përfshirë në procedurën e gatimit.

Të ngjashme