Konsumimi i akullores u shton lumturinë

Prishtinë | 05 Kor 2019 | 09:28 | Nga Ekonomia Online

Shumë njerëz pasi të konsumojnë akullore çdo herë ndjehen të lumtur.

Disa mendojnë se kjo ndjesi u vjen pasi akullorja ka shijen e mirë, por një studim zbuloi se një lugë ushqim i ftohtë iu bën të lumtur.

Sipas Share Care, studiuesit jashtë Institutit të Psikiatrisë në Londër kanë hulumtuar trurin e njerëzve që konsumuan akullore të vaniljes.

Nga ky studim doli se pjesëmarrësit që konsumuan akullore patën një efekt të menjëhershëm në zonën e trurit  të quajtur quajtur korteks orbitofrontal, që shtë një qendër kënaqësie që aktivizon kur njerëzit kënaqen dhe janë lumtur.

Të ngjashme