Kur frika i kalon “kufijtë”

Prishtinë | 17 Sht 2019 | 22:40 | Nga Ekonomia Online

Disa lloje të anktheve nuk janë të përgjithshme; përkundrazi, janë të lidhura me një situatë të caktuar apo diçka të ngjashme si fluturimi, kafshët ose turmat.

Nëse frika bëhet e madhe, çrregulluese dhe më e madhe në krahasim me proporcion me rrezikun kontekstual, kjo është një shenjë treguese e fobisë, një lloj çrregullimi i ankthit.
Edhe pse frika mund të jetë paralizuese, nuk është e dukshme dhe nuk vërehet në çdo kohë.

Në fakt, ato nuk mund të shfaqen derisa të përballeni me një situatë specifike dhe të zbuloni se jeni i paaftë për të kapërcyer frikën tuaj irracionale, shkruan Health.com.

“Një person i cili ka frikë nga gjarpërinjtë mund të kalojë me vite pa e vërejtur atë problem”, thonë studiuesit.

Të ngjashme