Meshkujt apo femrat, kush ka më shumë dëshirë seksuale?

Prishtinë | 24 Nën 2020 | 23:50 | Nga Ekonomia Online

Deri më tani ka ekzistuar mendimi se përgjithësisht femrat kanë më pak dëshirë seksuale në krahasim me meshkujt. Por studimet kanë treguar se kjo nuk i përgjigjet tërësisht realitetit.

Ka edhe një stereotip të dytë që thotë se femrat janë më pak konstante, por jo më pak inferiore në këtë drejtim, që gjithashtu nuk përkon me realitetin.

Gratë në fakt kanë 10 herë më pak testosteron në gjakun e tyre në raport me meshkujt, por eksperimentet kanë treguar se kjo sasi është gjithsesi më efikase dhe cilësore.

Dëshira seksuale tek femrat është siç dihet ciklike, pra e lidhur me ciklin seksual, piku iu se cilës arrin gjatë ovulacionit.

Në raport me kohëzgjatjen dhe ciklin e jetës, dëshira seksuale vjen duke rënë me kalimin e kohës, sa më shume i afrohen periudhës së menopauzës, gjë që nuk ndodh tek meshkujt, të cilat janë më pak sensibël në raport me natyrën ciklike të dëshirës seksuale, ashtu edhe gjatë jetës.

Të ngjashme