Mësoni të thoni atë që mendoni, heshtja ju vret ngadalë

Prishtinë | 24 Nën 2019 | 22:00 | Nga Ekonomia Online

Sa njerëz nuk e shprehin mendimin e tyre për shkak të frikës nga gjykimi i të tjerëve? Pra, shumë. Ato mund të formonin një ushtri frikërash dhe pasigurish. Por, a e dini se heshtja nuk bën asgjë, por ju vret ngadalë? Për të mposhtur këtë të keqe që ju mundon, a duhet të mësoni të thoni çfarë mendoni?

Edhe pse të thuash atë që mendon nuk është fare e thjeshtë, megjithatë nuk është as e pamundur. Ndonjëherë ne heshtim nga frika e gjykimit të të tjerëve, nga frika e bërjes së gabimeve. Por mbajtja e të gjithave brenda nuk bën gjë tjetër veçse na vret nga brenda, duke e shqyer egon tonë në copa.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që gjithmonë të filloni të shprehni emocionet, dyshimet dhe tensionet e brendshme. Gjërat e pakuptimta, një bindje e gabuar, shprehja e mendimit të dikujt është gjithmonë e mirë, si për veten ashtu edhe për të tjerët.

Mbajtja e çdo gjëje brenda eliminon konfrontimin, debatin, shkëmbimin e mendimit dhe, për më tepër, mund të dëmtojë marrëdhënien me të tjerët. Shprehja gjithmonë e opinionit e bën marrëdhënien më të gjallë dhe gjithashtu ofron stimuj që bëjnë të flasim këndshëm.

5 arsye të mira për të thënë gjithmonë atë që mendoni:

Kapërceni frikën e gjykimit të të tjerëve: gjithmonë jini vetvetja. Kush tha se mendimi juaj ishte i gabuar? Ndoshta mund të jetë ai që është para jush.

Ju nuk do të zhgënjeni askënd: sinqeriteti gjithmonë shpërblen.

Krahasimi është shumë produktiv: bota është e bukur, sepse është e ndryshme. Po të ishim të gjithë të njëjtë, ne do të ishim robotë. Është pikërisht nga diversiteti që lindet jeta.

Nuk qëndroni në hije për të bërë vend për egocentrizmin e njerëzve të tjerë. Mos harroni se ju vleni dhe për këtë arsye në qendër të botës tuaj, jeni ju dhe jo të tjerët.

Mësoni t’i jepni vetes më shumë vlerë. Nuk kini frikë të bëni gabime, sepse nëse thoni të vërtetën, kurrë nuk do të bëni gabime.

Të ngjashme