Mjekët në Angli kërkojnë taksa për ushqimet jo te shëndeshme

Prishtinë | 23 Dhj 2018 | 13:15 | Nga Ekonomia Online

Mjekjet në Angli kanë akuzuar industrinë e ushqimit se është duke e dëshpëruar publikun si dhe kanë kërkuar taksa për ushqime jo të shëndetshme, të mbushura me sheqer apo kripe.

Profesoresha Dame Sally Davies ka thënë se ëndërron që t’i bëjë frutat dhe perimet më të lira në mënyrë që të jenë të qasshme për të gjithë.

Në raportin vjetor ajo gjithashtu ka kërkuar nga qeveria që të ndalojë shtimin e sheqerit në produktet ushqimore për foshnja.

Ndërsa nga industria e ushqimit kanë thënë se vendosja e taksave nuk do të ndikojë në sjelljet e konsumatorëve.

Të ngjashme