Mjekët thonë se testi negativ COVID-19 nuk është një dritë e gjelbër për tubimet e festave të fund vitit

Prishtinë | 18 Nën 2020 | 15:00 | Nga Ekonomia Online

Festat e fund vitit po afrohen dhe të gjithë kanë për synim te bashkohen me familjaret e tyre, raporton Gazeta Express.

Me festën e Falënderimeve që zhvillohet javën e ardhshme, njerëzit duhet të marrin vendime të serioze në lidhje me planet e tyre festive.

Duke pasur këtë në mendje, mjekët thanë se testimi negativ për COVID-19 nuk duhet të përdoret si një dritë e gjelbër për të shkuar në një festë tubimesh.

“Unë nuk dua që njerëzit të kenë këtë ndjenjë false të sigurisë që një test negativ para se të mblidhen për Falënderimet i bën ata negativisht plotësisht, dhe ata mund të vazhdojnë aktivitetin e tyre pa ndonjë shqetësim”, tha Dr Mysheika Roberts. Është një rrezik i madh për të gjithë ata njerëz që mendojnë se testi negativ është i sigurt 100%. Testet mund të japin rezultate false dhe negative të gabuara.

Përqindja që një test të jetë negativ është 50 deri 70 përqind, gjë që nuk e bënë testin shumë real.

Një test negativ nuk ju largon nga karantina. Nëse keni qenë të ekspozuar ndaj virusit, apo keni qëndruar me persona me simptoma të koronavirusit, periudha e karantinës për 14 ditë qëndron pa marrë parasysh se çfarë mund t’ju tregojë testi juaj. Nuk ka asnjë mënyrë për t’iu larguar  karantinës, shkruan NBC4i.

Të ngjashme