Mos i bëni këto gjëra në Facebook, jetoni…

Prishtinë | 28 Shk 2020 | 19:30 | Nga Ekonomia Online

Këtu janë gjërat që ju kurrë nuk duhet t’i bëni në Facebook nëse dëshironi të ndjeheni mirë me veten tuaj:

Mos luani lojën e krahasimit

Facebook është vendi nr. 1 për t’u humbur në orët e ballafaqimit me të tjerët. Ky zakon na lejon të zbulojmë modelet tona të fshehta të pasigurisë. Pra, përdorni Facebook-un për të motivuar veten vetëm duke pasur njerëz pozitivë dhe frymëzues në ushqimin tuaj të lajmeve.

Mos shpenzoni shumë orë në ditë në Facebook

Facebook është një hapësirë virtuale, por nuk jeton apo përjeton jetën reale. Nuk e ushqen shpirtin tuaj në të njëjtën mënyrë si prekja dhe bashkëveprimi i njeriut. Në vend që të shpenzosh orë të tëra në Facebook, dilni, kaloni kohë me familjen ose miqtë, bëni diçka që ju lumturon.

Mos luani lojën e fajit (për veten tuaj)

Facebook është një hapësirë në të cilën shohim foto që janë modifikuar për të qenë në një mënyrë të caktuar. Mos lejoni veten të bëheni viktimë e bazuar në atë që shihni, siç është “Ky person ka një gjë të tillë dhe unë nuk e kam. Jeta ime është e mbytur”. Ju keni burimet brenda vetes për të fituar kapacitete dhe për të festuar. Meditoni për bukurinë dhe pasurinë që keni në jetën tuaj.

Mos i kushtoni vëmendje dramës

Debatet fëmijërore nuk ndihmojnë askënd, sidomos kur janë në internet. Nëse keni konflikt me dikë, telefonojini ose takojeni personalisht. Vetëm se keni parë diçka që ju tronditi në Facebook nuk do të thotë që ju duhet të mbani energji negative. Përdoreni dramën për të forcuar veten tuaj, mos u përgjigjni dhe zëvendësojini ndjenjat e zemërimit me diçka tjetër ose praktikoni një sport të vogël.

Mos hani gjatë kohës që jeni në Facebook

Ashtu si ngrënia duke parë televizor, ngrënia dhe të qenit në Facebook në të njëjtën kohë është një zakon i keq për shumicën e njerëzve.

Mos e përdorni Facebook si justifikim për të shmangur “daljen” dhe jetën e gjallë

Të jesh vërtetë do të thotë të duash veten në jetën reale. Sa më shumë që fshiheni pas një ekrani kompjuterik, aq më shumë provoni se nuk jeni të mjaftueshëm.

Mos u bëni të rremë

Jini të ndershëm në Facebook dhe rrethojeni veten me ata që bëjnë të njëjtën gjë. Publikoni fotot natyrore të vetes. Sa më shumë që jeni vetvetja, aq më shumë do të ndiheni mirë. Ky është vetë-respekt i vërtetë dhe pranimi.

Të ngjashme