Nëse ju vjen për të vjellë, mund të vuani nga këto sëmundje

Prishtinë | 11 Tet 2018 | 09:17 | Nga Ekonomia Online

Çfarë ju bën juve të villni?

Kur shfaqet ndjenja për të vjellë të gjithë mendojnë se është një simptomë klasike e sëmundjes së gripit.

Por shpesh ka edhe shkaqe të tjera përse ju shfaqet kjo simptomë . Një mjek familjar në mjekësinë e Neë York City-t thotë se pavarësisht se e vjella është e shpeshtë kur keni grip apo kur zgjoheni në mëngjes pasi keni pirë shumë.

“Megjithatë, herë pas here shkaku rrënjësor nuk është aq i dukshëm dhe kërkon një hetim tërësor”, thotë ai.

Këtu janë disa shkaqe të mundshme të vjelljes ndoshta që nuk e keni menduar asnjëherë:

Ankthi

Ketoacidoza diabetike

Sulm në zemër

Zbutës acid

Gastropareza

Gëlltitja e diçkaje të fortë

Sëmundja e gurëve të tëmthit

Medikamentet (me raste)

Fjalë Kryesore:

Të ngjashme