Një në 12 pacientë mbesin të dëmtuar nga gabimet mjekësore

Prishtinë | 21 Kor 2019 | 11:11 | Nga Ekonomia Online

Rreth një në 12 pacientë në mbarë botën vuajnë nga gabimet mjekësore – dhe gjysma e gabimeve janë të parandalueshme, sipas një studimi të ri.

Tragjikisht, këto gabime janë të parandalueshme, por lënë rreth 12 për qind të pacientëve që ato ta vuajnë në mënyrë të përhershme ose të vdesin, njofton Klan Kosova.

Gabimet njerëzore dhe reagimet e paparashikueshme të këqija nuk mund të eliminohen 100 për qind, por qëllimi, në mjekësi, është që të afrohet sa më shumë që të jetë e mundur.

Por ne jemi një rrugë e gjatë akoma, sipas një studimi të Universitetit të Mançesterit për më shumë se 335,000 të dhëna të pacientëve të lëshuar të mërkurën

Të ngjashme